Aller best i Rogaland

09.11.2013
Aller best i Rogaland
Tommy Østebø viser senterleder Siri Øksnevad Olsen en av de RC-styrte dronene som selges i Tech R Us.

Jærhagen fikk tittelen som fylkets beste handlesenter da Stavanger Aftenblad ba leserne om å kåre de aller beste innenfor mange kategorier. Senterleder Siri Øksnevad Olsen er strålende fornøyd.

-Vi er selvsagt stolte over denne kåringen. Det er folk som har stemt på oss. Det er kjekt både for Klepp og for oss. Vi er ikke det største senteret, men blir likevel lagt merke til. Vi legger mye vekt på å ha en god stemning og et godt miljø på senteret – både butikkene imellom og overfor kundene. Kåringen viser at vi lykkes med å få stemningen ut til kundene. Folk trives på Jærhagen, sier Siri Øksnevad Olsen.

Sunn konkurranse
Jærhagen har 3 prosent økning i besøket så langt i år. Butikkene venter også 4 prosent økning i omsetningen i forhold til i fjoråret.
-Vi ser at det er mange som kommer hit fra Stavanger og Sandnes. Her er det god og enkel parkering, de slipper å stå i kø for å komme hit og de finner både det de trenger og butikker som ikke finnes alle andre steder, sier Øksnevad Olsen.
Det er tre ledige lokaler i senteret i dag, men det jobbes med å få leietakere til dem. Ellers er det endringer og ombygginger på gang på senteret.
-Coop Mega vil slutte med kafedriften, så der har vi fått nye drivere. Kafeen Miorante skal åpne før sommeren. Det blir en litt mer moderne kafé og kaffebar, men det blir fremdeles middag og forskjellige retter å få kjøpt. Mega-butikken er også nylig oppgradert, og er en veldig bra matbutikk som trekker mange folk til Jærhagen. Vinmonopolet sin butikk har også blitt løftet en kategori og fått større utvalg, og vi har et stort og fyldig apotek som er viktig for senteret, mener hun.
Jærhagen vil også få store butikker som naboer på litt lenger sikt. Både Coop Obs Bygg og Elkjøp har planer om å etablere seg i nytt bygg like ved senteret. Siri Øksnevad Olsen liker at det blir mer handel på Klepp og på Jæren.
-Mer handel i regionen er bra for alle. Det har etter hvert blitt flere handlesentre på Jæren. Vi jobber hele tiden med å finne de rette butikkene. Det er en spennende hverdag. Det er bare bra med den konkurransen det medfører. Alle blir bedre, og vi beholder mer av handelen på Jæren.

Nyttig leketøy
Den siste tilveksten i butikkfloraen, er Tech R Us som åpnet i slutten av april.
-Vi reparerer mobiltelefoner, nettbrett og pc-er, og selger en masse data- og teknologidingser. Ellers selger vi leketøy til store gutter, smiler daglig leder Tommy Østebø.
-Det er ikke så mange som for eksempel skifter knuste glass på en smarttelefon og gir garanti på jobben. Du må ofte sende mobilen inn for å få det gjort. Det kan bli både dyrt og langvarig før den er i orden. Her legger vi vekt på å kunne ordne det mens kunden tar en tur rundt på senteret og kommer tilbake og henter mobilen når handleturen er over, sier Østebø.
Tech R Us driver også med nøkkelsliping og trykking av medlemskort til lag og foreninger. De selger også «leketøy for store gutter», men Tommy Østebø mener at de RC-styrte helikoptrene og dronene er mer enn leketøy.
-Det er lett å tenke at dette er fjernstyrte leketøy, og det er gøy å fly med dem, men de har mange bruksområder. Utstyrt med kamera brukes de både til å ta flyfoto, til videoproduksjon og til å lage 3D-kart. Mange tenker gjerne at dette er dyrt utstyr, men en RC-styrt drone koster ikke mer i innkjøp enn hva man betaler for å leie et vanlig helikopter i en time. Utstyrt med et varmesøkende kamera kan de for eksempel fly over et rasområde under leteaksjoner. Vi ser gjerne for oss Røde Kors eller lignende organisasjoner som kunder, sier han.
-En av våre styrker er at vi er fri fra alle kjeder. Vi kjøper inn det vi mener er best. Vi legger også vekt på service. Hvis noen vil kjøpe RC-produkter, tar vi dem gjerne med oss ut og gir en demonstrasjon så de får sett og prøvd det først, legger han til.
Tech R Us overtok konseptet til Mobilfix i Sandnes, og bygger på det. Da de skulle etablere seg på et senter, var Jærhagen førstevalget.
-Det er et godt miljø her, og vi har et godt samarbeid med de andre butikkene. Jeg er ikke så glad i handlesentre selv, og går ikke på Kvadrat uten at jeg er helt nødt. Det er hyggeligere å være her, slår Tommy Østebø fast.

Redaktør -

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...