Rister kleppsbuens rumper

09.11.2012
Rister kleppsbuens rumper
Sam Nair

Zumba-instruktør Sam Nair (45) sørger hver søndag for at 25-30 kvinner i alle aldre får danset og ristet på rumpene i turnhallen. Han skulle gjerne sett noen menn også i salen.

Sam Nair begynte å jobbe som profesjonell diskjockey og salsainstruktør i sitt tidligere hjemland Malaysia for nærmere 25 år siden. Han tok opp igjen treningen da han flyttet til Norge for seks år siden.

-Både kolesterolet og kroppsfasongen fortalte meg at det var på tide å begynne med å trene igjen. Da oppdaget jeg zumba. Treningsformen var så morsom og effektiv at jeg dro til Frankfurt og utdannet meg til zumba-instruktør, forteller han.

 

Effektivt

Zumba er et fenomen som har blitt veldig populært de siste årene. Til latino-inspirert musikk og med diskolys i lokalet, blir treningen en lek. Sam Nair legger ikke skjul på at han nesten «lurer» deltakerne til å trene.

-Det skal være gøy. Musikken og lysene gjør at du glemmer at du trener og svetter. Du føler bare at du danser og har det kjekt. Men jeg skal love deg at det hjelper. Det er veldig effektiv trening, slår han fast.

-Som instruktør er det viktig å fortelle vitser og skape stemning underveis. Jeg har en kjempestor fordel som har vært diskjockey i mange år og er vant til å stå på scenen og lage litt show, gliser Sam Nair.

Sam Nair startet zumba-klassene sine på Arena Treningssenter på Jærhagen, men har flyttet til turnhallen. Der er det god plass og lettere å ha klassene når det passer for deltakerne.

-Vi har det litt utpå kvelden, sånn at deltakerne kan legge små barn før de går. Jeg er fornøyd med fasilitetene, men skal oppgradere lyd og lys litt framover, sier han.

 

Bedre dansere

Det er lav terskel for å være med på Sam Nair og Klepp IL sin zumba-klasse. Deltakerne er i alle aldre, og de færreste har trent dansing eller aerobic tidligere. Totalt er det 25-30 deltakere. Men de er bare av ett kjønn. Og det er plass til dobbelt så mange.

-Det er ingen grunn til at ikke menn skal trene zumba. Det er veldig god trening som gir en fast og flott kropp uten digre muskler. Du blir dessuten en mye bedre danser av å trene zumba. Her er det latinomusikk og trinn fra salsa, merengue og andre danseformer, konstaterer Sam Nair.

-Menn som vil prøve seg, kan få første time gratis. Om det er flere menn som er interesserte, kan det også være aktuelt å ha egen klasse for menn, sier han.

-Jeg har hatt klasser for bare menn tidligere. And they loved it, ler han.

Det var selvsagt kjærligheten som førte malaysieren Sam til Norge.

-Jeg traff faktisk kona mi på en salsaklubb i Malaysia. Vi flyttet først til Stavanger, men hun hadde slekt på Jæren, så vi valgte å slå oss til i Klepp for fire år siden, forteller han.

Sam jobber for ISS på Stavanger Forum, men har også jobbet som zumba- og salsainstruktør på si siden han kom til Norge.

-Jeg har blant annet vært ansatt som instruktør for Stavanger idrettsklinikk og hatt egne kurs for bedrifter, sier Sam Nair.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Sam Nair,

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...