Kleppsbuen tar godt imot oss

09.11.2012
Kleppsbuen tar godt imot oss
John Anton Nilsen (fra venstre), Christine Iren Steffensen og Edita Simkeviciene

Jærhagen går inn i årets desidert travleste måned med to nyåpnede butikker på plass i handlesenteret. Begge skryter av velkomsten – både fra kleppsbuen og fra kollegaene på senteret.

Interiørbutikken Black Design og motebutikken Glizz er de siste tilvekstene i butikkfloraen i Jærhagen. Begge åpnet i midten av oktober. Senterleder Siri Øksnevad Olsen merker at det er interesse for å etablere seg i senteret på Klepp.

-Vi får mange henvendelser, men det er ikke så ofte vi kan ønske to nye butikker velkomne i løpet av en uke, sier hun.

 

Glade og fornøyde

Interiørkjeden Black Design er basert i Skogn i Trøndelag, men har 34 butikker rundt om i hele landet. I oktober åpnet de to første på Nord-Jæren. En i Vågen 33 på Sandnes og en i Jærhagen.

-Det har vært varer fra Black Design i andre interiørbutikker i vårt område tidligere, men det er første gang vi har rene Black Design-butikker. Black Design etablerer seg bare på handlesentre. De hadde mer tro på Klepp enn Bryne. Vi er enige i den beslutningen, sier John Anton Nilsen som er franchisetaker for begge butikkene sammen med partner Arild Danielsen. De to driver også tre butikker i kjeden Huset på landet på Nord-Jæren.

-Jærhagen er et kjekt senter. Det er luftig og romslig for kundene og godt samarbeid butikkene imellom. Det er mer atmosfære og sjel her enn på mange andre sentre. Senterledelsen er veldig positiv. Stemningen og trivselen er god. Folk er glade og fornøyde, mener Nilsen.

For en nyetablert interiørbutikk er det viktig å være på plass til julehandelen setter inn for fullt. Butikken bærer preg av den kommende høytiden. Varene i utstillingsvinduet og butikkhyllene har mange røde hjerter og stjerner.

-Vi har mange varer som virkelig er jul. Black Design sitt sortiment går mye i svart, hvitt og rødt, og den siste tiden har vi også pakket ut mange nisser som gjør det enda mer julete, smiler John Anton Nilsen.

 

Venter tidenes handel

Senterleder Siri Øksnevad Olsen har også forventninger til julehandelen. Hun lover kundene god stemning i førjulstida.

-Jeg regner med tidenes julehandel nok en gang. Sånn har det vært hvert år de åtte årene vi har drevet senteret, sier Olsen, som har flere forklaringer på hvorfor både butikker og kunder finner seg godt til rette på Jærhagen og i Klepp.

-Butikkene legger vekt på god service og Jærhagen har veldig gode fasiliteter. Vi har fire etasjer med parkering inne og et stort område ute. Selv når det er fullt her i julestria, kan de fleste kundene parkere nær inngangsdøra. Isbanen gjør også at barna har noe å finne på mens de voksne gjør unna handelen. Det er kjekkere for både store og små sånn, mener hun.

-Vi har også mange butikker som enten er uavhengige eller som ikke tilhører de aller største kjedene. Det gjør at folk gjerne finner ting her som ikke er så lette å finne andre steder. Coop Mega er dessuten en viktig butikk for Jærhagen. Den er nå helt nyoppusset og moderne og har fått utvidet sortimentet sitt, sier Siri Øksnevad Olsen, som planlegger mye julekos på Jærhagen i år.

-Vi håper at det kommer mange til tenning av julegrana i år også. Det er et kjekt arrangement som markerer starten på jula i Klepp. I år lager vi også en hel julelandsby i etasjen der kafeen ligger, og legger opp til barnefotografering, nisser, juleverksted og utdeling av mandariner. I desember skal også Unge Spor og lokale musikktalenter bidra til at folk føler seg velkomne på Jærhagen, forteller hun.

 

Travelt, men koselig

Innehaver Jane Aarre i den nyetablerte motebutikken Glizz har også følt seg velkommen. Hun åpnet dørene i oktober – bare en uke etter naboen Black Design – og skryter av kleppsbuen.

-Det er tydelig at folk setter pris på at det kommer nye butikker. Mange har vært innom og gratulert og ønsket oss velkommen. Tonen på Jærhagen er veldig positiv, og det er koselig her selv om det er mye folk og travelt. På et senter som for eksempel Kvadrat blir det fort stress og støy inne og parkeringskaos ute, sier Aarre, som vurderte flere sentre før hun valgte Jærhagen.

-Jeg sjekket flere steder og snakket med andre som drev butikker rundt om. En kjedebutikk her på Jærhagen fortalte meg at de omsatte for det samme som butikker fra samme kjede gjorde på Kvadrat, forteller Aarre.

-Så du lar deg ikke skremme av at Kleppe er en liten plass i nærheten av store byer?

-Jeg er forberedt på at det tar litt tid å opparbeide en kundekrets, men jeg har drevet flere butikker og vet av erfaring at det ikke alltid går i pluss fra dag én. Men mange av kundene kommer fra Stavanger og Sandnes. Jeg har blant annet kunder fra Randaberg som velger å reise hit og handle fordi de trives bedre her, sier sandnesgauken som selv har bodd i Klepp tidligere.

Jane Aarre driver også med boligstyling og har litt interiørartikler i butikken på Jærhagen. Klærne importerer hun fra USA. Hun mener klærne passer for kvinner over 25 år, og legger vekt på at Glizz har klær kundene ikke finner andre steder.

-Prismessig ligger vi midt på treet, og vi har også en del klær i store størrelser, sier driftige Aarre som bare har butikken på Kleppe i dag, men vurderer å starte flere Glizz-butikker.

-Jeg har sett på muligheten for å starte andre steder – blant annet på Ålgård og Nærbø, sier hun.

Redaktør -

Nyheter

Speilvendte øyeblikk

Speilvendte øyeblikk

Dikt og naturbilder som til sammen speiler ...

Ser deg

Ser deg

Refleksjon rundt det som er verdifullt for ...

Stor ulv, blødende sår

Stor ulv, blødende sår

Fokus på omsorgssvikt

Nakken - det svake punkt - Opplag 2

Nakken - det svake punkt - Opplag 2

Mange sykdommer, én årsak: Den ustabile ...

Mutter, skrujern og teip

Mutter, skrujern og teip

I Kjerstis små snutter ser vi verden ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...