Oppsøkende Nav-kontor

09.11.2012
Oppsøkende Nav-kontor
Grethe Bråstein og Hege Moberg

Nav vil gjerne nå flere arbeidsgivere. De kan tilby mer enn gratis rekrutteringstjeneste og ordinær arbeidsformidling. Det er flere ordninger for arbeidsgivere som tar imot arbeidere på andre vilkår enn vanlig ansettelse.

-Dette er et satsingsområde for Nav. Vi jobber aktivt for å nå bedrifter med informasjon. Målet er å få flere ut i arbeidslivet, sier enhetsleder i Nav Klepp, Grethe Bråstein.
-Vi ser ofte at når en bedrift tar imot en arbeidssøker gjennom en av våre ordninger, så ender det med en ansettelse til slutt, legger hun til.

Mange solskinnshistorier
Hege Moberg, leder i Nav Marked Sør-Rogaland, bekrefter at det er mange solskinnshistorier der ungdommer har fått arbeidspraksis gjennom Nav og endt opp som ansatte.
-Det er uansett viktig for ungdommene å få en attest og en referanse for videre jobbsøking, men det oppleves ofte som positivt for miljøet i bedriftene også. Både ledelsen og de øvrige ansatte synes det er verdifullt å ta vare på noen som trenger litt støtte. Det er en fin måte å vise samfunnsansvar på, sier hun.
Nav Klepp har både vært på besøk hos enkeltbedrifter og knyttet kontakt med Klepp Næringsforening for å nå flere arbeidsgivere. Det er flere bedrifter som er flinke til å ta imot folk som trenger arbeidspraksis.
-Barnehagene er ganske flinke, men generelt kan vi si at private bedrifter er flinkere til å stille opp enn offentlige, mener Grethe Bråstein.
-Vi vil fortsette med å ta kontakt med bedrifter i Klepp for å informere om våre ordninger, men setter også pris på at bedrifter selv tar kontakt med oss, oppfordrer hun.

Gratis tjenester
I en tid hvor arbeidskraft er mangelvare, har rekrutteringsrådgivere og bemanningsbyråer blitt voksende bransjer. Nav er opptatt av å fortelle at de også har mye å tilby på de områdene.
-Nav driver gratis rekrutteringstjeneste. Vi bidrar aktivt i formidling av 800 ansettelser i året i Rogaland. Dessuten er nettsidene våre et viktig forum for formidling av arbeidskraft. Der er det gratis å annonsere ledige stillinger, og det er gratis å registrere seg som arbeidssøker. Både arbeidsgivere og –søkere kan bla i annonser og kandidater. Oversikten over arbeidssøkere er alltid oppdatert. Det er bare de som sender inn meldekort som ligger inne, sier Hege Moberg, som gjerne vil fjerne skepsisen mange arbeidsgivere har til arbeidssøkerne som er registrerte hos Nav.
-Det er stort sett de samme som hos bemanningsbyråene. Tre fjerdedeler av arbeidssøkerne er bare registrerte i en kort periode, opplyser hun.
-Hvis en bedrift ikke vil bruke tid på å lete etter arbeidssøkere på egen hånd, vil Nav gjøre det for dem, legger hun til.

Redaktør -

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...