Gir bedrifter et utseende

06.08.2012
Gir bedrifter et utseende
Ola Hegrestad

Treprosjekt AS på Klepp stasjon har spesialisert seg på skreddersydde innredninger. Mye skreddersøm og ingen serieproduksjon betyr varierte arbeidsdager for de 20 ansatte.

Treprosjekt leverer for det meste spesialtilpassede innredninger og møbler til næringslivskunder, som resepsjoner, barer og møterom.

-Vi leverer i utgangspunktet aldri to like produkter. Det meste vi produserer blir designet etter kundens ønsker, og i samarbeid med kunden. En resepsjon er en bedrifts ansikt utad. Det er spennende å bidra til å gjøre det til noe spesielt, sier daglig leder Ola Hegrestad.

 

 

Bygger lugarer

Det er ikke bare i kontorbygg, barer og hoteller man finner interiør fra Treprosjekt. Mange som arbeider offshore, har også daglig tilhold i interiør som er designet og produsert på Klepp stasjon.

-De siste årene har vi levert innredning til lugarer og boligmoduler i Nordsjøen – blant annet til 320 lugarer på Oseberg. Også her er innredningene skreddersydde, og det er strenge krav til flammehemmende materialer, forteller Ola Hegrestad.

Hegrestad mener Treprosjekt har en produksjon som setter dem i god stand til å snu seg rundt i en bransje hvor ordretilgangen ofte svinger litt.

-Vi har bedre forutsetninger enn dem som bare driver serieproduksjon, sier han.

Treprosjekt ble etablert i 1997, og har vokst jevnt og trutt. Bedriften har i dag 20 ansatte, men leier også inn ekstra personell til montering etter behov. Omsetningen i fjor var på 26 millioner kroner.

-Fjoråret var bra, og dette året ser også bra ut, konstaterer en fornøyd daglig leder.

 

 

Fra idé til produkt

Skreddersydde interiørløsninger blir til i samarbeid mellom Treprosjekt og kunden.

-Kunden kommer til oss med en idé, og normalt er det også en arkitekt inne i bildet. Vi har designere på huset, og samarbeider også med andre designere og arkitekter når det trengs, og i fellesskap lager vi arbeidstegninger og konstruksjon etter kundens ønsker, forklarer Hegrestad.

-Vi har drevet med denne type produksjon helt siden oppstarten, og får til det meste, legger han til.

Det er også flere ansatte som har vært på plass siden bedriften ble etablert. Hegrestad forteller om god kontinuitet blant sine ansatte.

-Det er mange ansatte fra nærområdet og lite gjennomtrekk hos oss. Det er betryggende at folk vet hva de driver med. Alle ansatte har, med ett unntak, fagbrev i trevare- eller møbelsnekkerfag. Til denne tid har rekruttering av nye ansatte gått ganske smertefritt. Vi ønsker så langt det er mulig å ansette lokale folk, og de to siste var også lokale, sier han.

 

 

Spesielt materiale

Treprosjekt lager også overflater i komposittmaterialet Corian. Materialet er nesten like hardt som stein når det er ferdig behandlet, men under utformingen kan det behandles med varme og skjæres til og skulpteres etter mål. Det er helt fritt for porer og skjøtene mellom de ulike platene blir usynlige.

-Det er veldig lett å holde overflatene rene når det ikke er porer eller skjøter. Det gjør at Corian passer godt til for eksempel kjøkkenbenker eller vaskemoduler på toaletter på kjøpesentere, flyplasser eller andre offentlige steder. Tannlegekontorer, legekontorer, laboratorier eller sykehus har også behov for overflater som er lette å holde rene, sier Ola Hegrestad.

-Vi er også underleverandør til flere kjøkkenprodusenter, og lager kjøkkenbenker i Corian etter mål hvis deres kunder ønsker det, forteller han.

Det er flere bedrifter rundt om i landet som produserer overflater i Corian, men de opererer stort sett i hver sine områder.

-Vi tar vårt område, de andre tar sine. Corian utgjør i dag rundt en fjerdedel av vår omsetning, sier Ola Hegrestad.

Redaktør -

Nyheter

Ukjent venn

Ukjent venn

Dikt om møter og drømmer

En gang i livet

En gang i livet

Møt verden med et åpent sinn!

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Når gullskiven lukker sitt øye

Når gullskiven lukker sitt øye

Livets mangfold er hovedtemaet ...

Øvelse gir håp

Øvelse gir håp

Livet er en øvelse i å mestre ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...