Fornyelse i Kleppe sentrum

30.04.2012
Fornyelse i Kleppe sentrum
Veronica Årsvold trives i blomsterbutikken

Sentrumsgården Trio, med rundt 60 leiligheter og 800 kvadratmeter næringsareal, vil friske opp Klepp sentrum. Utbygger Helge Sigve Wiig i Wico Eiendom AS mener Klepp snart vil se ut som en by.

-Fasadene på disse nybyggene gjør at Klepp sentrum blir stadig mer urbant, mener Helge Sigve Wiig, og viser til at området der Sentrumsgården er bygd, tidligere framsto som et delvis tomt område med gamle bygninger.
Det neste byggetrinnet, Sentrumsgården Trio, er i utgangspunktet planlagt utbygd med tre bygningskropper, fire etasjer i hver blokk og totalt 60 leiligheter. Nå ønsker utbyggeren en endring i planen.
-Vi vil søke om å gjøre hjørnet av blokken i krysset mellom Jærvegen og Kleppelundsvegen noen etasjer høyere enn resten, forteller Wiig, og legger til at «tårnet» på hjørnet vil gi rom for ytterligere fire store leiligheter, hver på 180 kvadratmeter.

Ønsker klær og kafé
Utbyggingen av Sentrumsgården Trio vil også gi rom for 800 kvadratmeter med nytt næringsareal ut mot Jærvegen. I dag er det blomsterbutikk og frisør i bygget som må rives for å gi plass til Sentrumsgården Trio. De er begge innstilt på å flytte inn igjen når det nye bygget er ferdig.
-Vi skal holde til i den tidligere videobutikken ved Håland Kjøtt mens byggingen pågår. Der har vi romslige lokaler i byggeperioden. Vi starter flyttingen i vår – så snart konfirmasjonstida er over. Det vil skje på kveldstid, og vi satser på å gjennomføre hele flyttingen uten å måtte stenge butikken, sier Veronica Årsvold i Blomsterkvasten.
Helge Sigve Wiig forteller at det er flere interessenter som ønsker å skape næring i de nye lokalene mot Jærvegen, men det er fortsatt ledige arealer for de som måtte ønske å leie.
-De andre interessentene som har meldt seg, er stort sett små butikker. Ett av målene våre er å skape liv i Klepp sentrum. Vi skulle gjerne ha sett et par klesbutikker og en kafé i lokalene, sier han.

Et løft for Klepp
Veronica Årsvold ser også fram til å flytte inn i helt nye lokaler med Blomsterkvasten om rundt halvannet år.
-Vi får litt mindre plass enn i dagens lokaler, men vi skal ha like godt utvalg av blomster og interiør som vi har i dag. Nybygget, med store glassfasader mot Jærvegen, blir et løft for hele Kleppekrossen, mener Årsvold, som har drevet Blomsterkvasten siden oktober 2010.
-Det er kjekt å drive blomsterbutikk på Klepp, særlig på grunn av trivelige kunder. Men vi er også litt spente. Denne flyttingen og utbyggingen skjer fortere enn vi hadde tenkt, sier hun.
De 31 første leilighetene i Sentrumsgården Trio legges ut for salg allerede i mai. Det er leiligheter fra 48 kvadratmeter og oppover.
-Når det gjelder byggingen av det siste byggetrinnet, ser vi for oss riving mot slutten av året og byggestart rundt årsskiftet. Om halvannet år fra nå av skal Sentrumsgården Trio være ferdig utbygd, håper Helge Sigve Wiig.


Wico Eiendom vil søke om å bygge hjørnet i krysset mellom Jærvegen og Kleppelundsvegen høyere enn resten av gården. (Illustrasjon: Wico Eiendom/Plank Arkitekter)

Veronica Årsvold trives i blomsterbutikken hun har drevet på Klepp i halvannet år. – Jeg regner med at Blomsterkvasten har 50 gode år foran seg, sier hun.

Helge Sigve Wiig mener utbyggingen av Sentrumsgården Trio vil gjøre Klepp sentrum mer urbant.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
blomsterbutikken i Klepp,

Nyheter

Indre speil

Indre speil

Det handler om å få fram ordene ...

Sulten

Sulten

«En ærlig beretning om det å overvinne ...

En liten tanke

En liten tanke

"Jeg tror du trenger denne boken."

Inni er det annleis

Inni er det annleis

Funderingar i kvardagen rundt livets gang ...

Elefantene kommer

Elefantene kommer

Flott illustrert billedbok om vennskap

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...