Variert og livlig

14.11.2011
Variert og livlig
Arkitektkontoret IHT har holdt til i Kleppekrossen i alle sine atten år.

Pub, trafikkskole (!), pizzabaking og hustegning er stikkordene for Torgveien 2. Spennet i aktivitet er nemlig stort i huset som ligger gunstig plassert midt i Kleppekrossen.

Pizzabakeren er for tiden den pizzakjeden med desidert størst vekst i landet, og butikken på Klepp er en av de største i kongeriket. Det var også den første franchisebutikken i kjeden. Vi møter daglig leder Audhild Golf Hjertviksten ved det innbydende og koselige spisestedet. Hun har drevet stedet siden 2003, og startet det den gang sammen med ektemannen. I dag er han ute av den daglige driften. I 2007 flyttet de inn i Torgvegen 2.
- Hvordan vil du beskrive driften i dag?
- Vi pleier å ligge blant ti på topp hvert år av til sammen rundt nitti Pizzabakere over hele landet. Vi har gott forbi Dolly, og er nok også snart forbi Peppes Pizza i antallet utsalgssteder, antar Hjertviksten.

Fyldig, god og billig
- Hvorfor gjør dere det så bra?
- Folk her på Klepp støtter veldig godt opp om Pizzabakeren. All ros til dem. Dessuten kjører vi ut overtidsmat til nær sagt de fleste bedriftene her på Klepp, og vi kjører ut lunsj til mange. Dersom noen har kurs, for eksempel i kommunene eller på Særheim, så bestiller de gjerne pizza som vi kjører ut, sier en fornøyd daglig leder.
- Tror du folk her i Klepp kjøper pizza for å støtte dere?
- Hehe, nei. Det er nok fordi vi har et veldig godt produkt. Vi får mye skryt for pizzaen, og så er den heller ikke så dyr som for eksempel Dolly eller Peppes. Det er mye mat i pizzaene våre, skryter Hjertivksten. Det er i overkant av tjue forskjellige pizzaer på menyen til Pizzabakeren. Til sammen er det femten ansatte, hvor av en del er skoleungdom som jobber på kveldene.

Komplett arkitekt
Om damene i etasjen over Pizzabakeren slumper til å bestille mat fra etasjen under vet vi ikke. Det vi imidlertid vet er at de er kløppere i å tegne hus. For atten år siden startet firkløveret Solveig Hole, Herborg Stokkeland, Ingunn Aarrestad og Bodi Fatnes Larsen arkitektkontor. I alle år har de holdt til i Klepp sentrum. Selv om damene fortsatt er i flertall, er det nå også noen menn blant de tolv medarbeiderne på Arkitektkontoret IHT.
- Hva slags arkitektkontor vil du si dere driver?
- Vi er et arkitekt- og ingeniørkontor. Det vil si at vi kan utføre tjenester som går på hus og prosjektering fra A til Å, altså helt fra skissestadiet til komplett, altså til tømreren overtar, forklarer Bodil Fatnes Larsen.

Oppdrag i hele landet
I andre etasje i Torgvegen blir både eneboliger, rekkehus, leilighetsbygg, og til en viss grad også industribygg til på tegnebrettet. Kontoret har oppdrag over hele landet fra nord til sør, men kanskje en overvekt av oppdrag i eget distrikt.
- Er Rogaland spesielt sterke på arkitektur?
- Vi er nok et foregangsfylke med mange nye trender, ja, spekulerer Fatnes Larsen. Hun sier videre at plasseringen midt i Kleppekrossen er ideell for dem:
- Vi har fått veldig fine lokaler som vi har innredet selv, og ligger sentralt midt mellom Jæren og Nord-Jæren. Det er lett å finne oss, sier hun.
Omsetningen i bedriften har vært jevnt stigende, og rundet 10 millioner kroner i fjor.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...