Gøy, gratis utendørs trim

09.08.2011
Gøy, gratis utendørs trim
Ingvar Garpestad

Det har vært en suksess i Sandnes, og nå får vi det også på Klepp. Elleve utendørs trimapparater i Kleppeloen vil gjøre daglig trim både gøy, gratis og veldig lett tilgjengelig for alle. Den 19. august klokken 17:00 blir det offisiell åpning.

Vi tok en tur til Sanvedparken for å se på apparatene. Fra en klesklype festet i skjorten til Ingvar Garpestad henger det en tråd, som igjen er knyttet til et sitteunderlag. Han har ikke tenkt å bli våt i baken når han tar sin faste treningsrunde i Trimparken. Vi drister oss til å spørre om alderen til senioren.
- Ifølge kirkebøkene skal jeg være åttifem år nå, sier han og humrer.
- Trener du ofte her i Trimparken?
- Jeg er her et par ganger i uken. Nå trener jeg knærne, sier han og trør til.

Jubileumsgave
Det er kontorfellesskapet Forum Sandnes AS som i samarbeid med de tre sponsorene SR-Bank, Block Berge Bygg og Coop Klepp skal få på plass de elleve trimapparatene i Kleppeloen. Nina Christiansen i Forum Sandnes AS forklarer hvordan det hele kom i stand:
- Vi fikk ideen for halvannet år siden. Vi hadde lyst å bidra med en jubileumsgave til Sandnes som ble 150 år. Rett og slett en gave til befolkningen, sier Christiansen, og sikter til Trimparken i Sandvedparken som nå har stått i rundt ett år.
- Hvordan er erfaringene med Trimparken i Sandnes?
- Den blir mye brukt, kanskje spesielt på søndager, og det er gledelig å se at mange eldre er aktive brukere av apparatene. Det har vært lite eller ingen hærverk på apparatene, bank i bordet, og etter ett år viser ikke noe tegn til at de trenger verken smøring eller annet vedlikehold. Så det er stabile og varige apparater, sier Christiansen fornøyd. Hun legger til at hun var spent på å se om anlegget i praksis kom til å bli brukt bare som lekeapparat for barn, og kan nå slå fast at det ikke er tilfellet.

Lav terskel
Med suksessen i Sandnes, har Christiansen og Forum Sandnes tenkt at dette også kan etableres andre steder, og nå står altså Klepp for tur.
- Bruker du apparatene selv?
- Ja, selvsagt, jeg tar noen runder av og til. En av mine kollegaer i Forum Sandnes trener jevnlig et par ganger i uken om morgenen, og da er det alltid også andre der. Det er dyrt å gå i helsestudio, og terskelen der kan være høy for mange. Med slike trimparker som dette er terskelen svært lav.
- Hvordan vil du beskrive treningseffekten av disse apparatene?
- De dekker de fleste behov, og du får trent de fleste musklene, både skuldre, rygg, hofter, bein og armer.

Enerett
Det er Forum Sandnes AS som har enerett på de Kina-produserte apparatene for Rogaland. Parketaten i kommunen bidrar med gravearbeid for å anlegget på plass i Kleppeloen. Christiansen trekker også fram innsatsen fra Næringsforeningen i arbeidet med Trimparken:
- Odd Byberg og Næringsforeningen har gjort en kjempejobb i dette prosjektet. Forum Sandnes sin rolle har ikke vært så stor som i Sandnes. Vi er med som idéhavere og forhandlere av apparatene, avslutter Christiansen som ser fram til at også Kleppebuen nå skal få tilgang til gratis trening i frisk parkluft.

Redaktør -

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...