10 år med kebab og pizza

15.11.2010
10 år med kebab og pizza
Imdat Yasar ser fram til 10 nye år med Klepp Bistro.

Imdat Yasar kom fra Tyrkia til Norge i 1997. Nå driver han bistroen på Klepp, som kan feire 10-årsjubileum i disse dager.

Sammen med kona Filiz Görgulu har Imdat Yasar mer enn nok å henge fingrene i. De eier hver sin del av restaurantvirksomheten, og har i tillegg to barn hvor den eldste er 5 år og den yngste er 6 måneder. Travle tider, med andre ord.
- Veldig travelt, smiler Imdat Yasar, som heldigvis har tid til å sette seg ned med en kaffekopp når Kleppmagasinets utsendte stikker innom. Imdat begynte å jobbe i virksomheten allerede i 2000. De gamle eierne gikk lei i 2005, og da overtok Imdat og kona. Totalt sysselsetter bedriften fire personer.
- Nå når Filiz er hjemme med barna, er det behov for ekstra hjelp på her i bistroen, forklarer Imdat, som venter forsterkninger fra Tyrkia før jul.

Trives godt i Klepp
Familien Yasar/Görgulu trives godt på Klepp. De er fra et område i Tyrkia som er flatt og fint, akkurat som det er her på Jæren.
- Jeg liker det flate terrenget. Men det bor jo langt flere mennesker i min hjemby i Tyrkia, sammenlignet med Klepp, forklarer Yasar. Overgangen fra et par millioner innbyggere til knappe 10.000 merket han godt da han flyttet hit i 1999. Før den tid bodde han i Sandnes, hvor han blant annet jobbet i vaskeri og i en kebabrestaurant.

Stigende kurve
På menyen hos Klepp Bistro er det et variert utvalg av middagsretter av den kontinentale typen, om man kan bruke et slikt uttrykk. De mest populære rettene er kebab, biff og pizza. I anledning jubileet vil Yasar tilby både kebab og pizza til reduserte priser. Det gjelder å trekke folk til bistroen, som opplever økning i antall gjester, til tross for at biltrafikken nå går i en sløyfe rundt Kleppe.
- Da de åpnet den nye Rv. 44 merket vi nedgang. Det var ganske dødt en periode. Men nå har det begynt å ta seg opp igjen. Det er vi glade for, smiler Yasar, som deler hus med cateringfirmaet Farstad. Like i nærheten ligger både en kinarestaurant og et konditori, så det er mye å velge i for de som velger å stoppe bilen ved Jærveien 502.

Tom Gaudland

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...