Leverer fortsatt armering

09.11.2008
Leverer fortsatt armering
Elin Langholm

Leif Hubert stål har fått merke uroen i finansmarkedet. De store utbyggerne holder igjen. Men de små og mellomstore kundene sørger for at leverandøren av armeringsstål fortsatt har nok å gjøre.

I avdelingen på Orstad er det ni ansatte, to på kontoret og resten i produksjonen. Elin Langholm er plassjef.
- Hvordan påvirker situasjonen i byggebransjen dere?
- Vi merket at det stilnet og gikk ned allerede på sommeren. Det er de større kundene våre som holder tilbake. Bankene vil ikke finansiere større utbyggingsprosjekter. Men de små og mellomstore kundene våre har godt med arbeid fram til sommeren, sier Langholm.
- Hvordan regner du med at markedet vil utvikle seg framover?
- Vi tenker at det kommer til å bli nedgang fra neste år, spår Langholm, men legger til at hun håper at myndighetene kan bidra til å dempe nedgangen og stimulere økonomien.

Lave stålpriser
- Nå bør regjeringen sette inn tiltak med store byggeprosjekter, for eksempel vegbygging, for å stimulere økonomien. Det hadde vært smart nå i og med at stålprisene har gått ned siden sommeren.
Langholm mener at dette hadde vært en vinn-vinn situasjon for alle parter, for leverandører, entreprenører, og ikke minst for sysselsettingen og hele økonomien for øvrig.
- Hvorfor er stålprisene så lave nå?
- Det har med hele Europa og verden for øvrig å gjøre. Folk er nervøse. Skraphandlere holder igjen og har mye stål på lager. De venter på at prisene skal stige igjen. Når verkene merker at det blir etterspørsel igjen så vil prisene gå opp igjen. Stålprisene har selvsagt mye å si for både oss og for entreprenørene.
Leif Hubert stål har levert alt stålet som ble brukt under byggingen av ny veg og tunnell rundt Kleppekrossen, og de leverer stål til arbeidet med kulvertkrysset på Sola, og til Møllbachneset bru i Egersund. Bedriften har blant annet Skanska, Block Berge Bygg, Jærbetong, Lothe Bygg og Lura Forskaling på kundelisten sin.

Solid leverandør
Leif Hübert Stål AS driver grossistvirksomhet for stål og metaller i Agder-fylkene, Rogaland, Telemark, Vestfold og deler av Buskerud, og er en ledende aktør i disse områdene. Selskapet ble etablert i Kristiansand i 1929 og eies i dag av tredje generasjon Leif Hübert d.y. I tillegg til hovedkontoret i Søgne og avdelingen på Klepp har selskapet avdelinger i Larvik og Skien i tillegg til datterselskapet Partnerstål på Lillestrøm.
Ifølge bedriftens egen hjemmeside så er de opptatt av å ligge i forkant når det gjelder anlegg og maskiner. Det bærer de siste årenes investeringer preg av. Bedriften har ellers fokus på kvalitet, pris og servicegrad, og tar på den måten sikte på å stadig bli en bedre partner og leverandør for sine kunder.

Redaktør -

Nyheter

Slag-Bjørn

Slag-Bjørn

Journalist Bjørn Gjellums kamp fra å ...

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...