Marit Breivik med inspirerende foredrag

07.08.2008
Marit Breivik med inspirerende foredrag
Marit Breivik

I samarbeid med Klepp næringsforening, har håndballavdelingen i Klepp IL klart å hanke inn de meritterte landslagstrenerne Marit Breivik og Thorir Hergeirsson til foredrag på Jærhagen den 16. september.

Med sin særegne lederstil har Marit Breivik flere ganger produsert prestasjoner helt på toppnivå. Lederen for håndballgruppen i Klepp IL, Svein Aksel Johannessen, er svært fornøyd med at de har klart å få henne og Hergeirsson til å holde et inspirerende foredrag om teamarbeid i Jærhagen.
- Marit Breivik har vakt stor oppsikt på grunn av hennes demokratiske måte å lede på. Hun er kjent for å involvere de hun samarbeider med, og har i veldig stor grad tatt spillerne sine med i beslutningsprosessen. De bruker helt bevisst en veldig flat struktur. Dette blir spesielt tydelig bare ved at de ikke kaller seg hovedtrener og assistenttrener.
Johannessen minner om at lagidretter tradisjonelt sett har vært preget av trenere med mer eller mindre autoritær lederstil.
Marit Breivik har holdt flere foredrag for næringslivet, og det er tydelig at hennes idèer kan overføres til andre arenaer enn håndballbanen.

Suksessfull lederstil
I fjor fikk Marit Breivik prisen ”Godt lederskap 2007” av ukeavisen Ledelse. Hun utkonkurrerte tungvektere fra næringslivet som for eksempel Bjørn Kjos fra Norwegian, Kjekk Aamot i Schibsted og Knut Kjær fra Oljefondet. Hennes siste store prestasjon var å lede kvinnelandslaget fram til VM-sølv i fjor. Begrunnelsen for prisen var ifølge redaktøren i ukeavisen at Breivik er en ener til å få det beste ut av sine medarbeidere, at hun er trofast, klok, dristig, hengiven og glad i sine spillere. Hun kom inn som leder for landslaget i 1994, og det er sannsynligvis ingen som har overlevd lengre i lederjobben i noen annen lagidrett enn henne. Breivik har sikret det norske kvinnelandslaget VM-gull i 1999, EM-gull i 1998, 2004 og 2006, og nå står de olympiske lekene i Beijing for døren.

Flere aktiviteter
- Det er veldig kjekt at vi har fått til et sånt foredrag på Klepp, og spesielt at de har anledning til å komme rett etter de olympiske lekene i Beijing, sier Johannessen engasjert. Selv om det ikke er håndballen som skal være temaet, så synes vi det er fint å få til dette nå i forkant av håndballsesongen.
Johannessen vil ikke røpe for mye av det som skal skje denne dagen fordi alt er ikke i boks ennå. Men han kan røpe at han jobber med aktiviteter som vil fenge unge håndballspillere.
- Det kommer til å være en del aktiviteter i og rundt Jærhagen i forbindelse med dette arrangementet. Vi vil prøve å lage en slags kick off for håndballsesongen. Vi håper å få tak i Stavanger Håndball, og vi har også fått positive signaler fra Nærbø.
De første kampene i sesongen begynner i slutten av september, kan Johannessen informere.

Redaktør -

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...