Fra golf og sol i Australia til idrett og vind i Klepp IL

11.07.2014
Fra golf og sol i Australia til idrett og vind i Klepp IL
Espen Primstad
Thomas Langholm Engen koordinerer den daglige driften av over tusen medlemmer i Klepp Idrettslag.

Thomas Langholm Engen var så vidt født da Klepp sitt damelag vant toppseriegull i 1987. Nå skal han føre Klepp Idrettslag til nye høyder.

Sommeren 2012 måtte Klepp Idrettslag på jakt etter ny daglig leder da Torbjørn Hovland takket for seg etter tre år i førersetet. Valget falt til slutt på en ung mann på 25 år fra Drammen. Thomas Langholm Engen hadde jobbtilbud innen golfindustrien i Australia, men valgte i stedet å signere for Klepp Idrettslag. Han har nå vært daglig leder for Klepp i over et år, og den ambisiøse østlendingen har mange baller i luften.

Når han er på kontoret så er det blant annet anleggsutvikling, markedsføring eller økonomi som står på agendaen. Når han er utenfor kontoret er det enten golf, jobbturer eller trening med Klepps lovende G16-lag som opptar tiden hans. Thomas Langholm Engen er likevel ikke i tvil om hvorfor han flyttet fra Drammen for å lede Klepp Idrettslag.

 

Saster på bærekraftig utvikling

Jeg er her for å gjøre en jobb, forteller Langholm Engen, som har en master innen Sports Management fra Australia. Han trives godt sammen med mennesker, og syns det er lærerikt å jobbe med de forskjellige ressurspersonene i idrettslaget.

– Man jobber for en bærekraftig og positiv utvikling, sier Langholm Engen.

Oppgaven min er å koordinere de frivillige i idrettslaget. Målet er at barn og ungdom skal ha et tilbud, selv om vi ofte glemmer det. Langholm Engen er for tiden travelt opptatt med å bedre anleggssituasjonen i Klepp IL. Fra våren av skal ny kunstgressbane være klar på Klepp Stadion, og idrettslaget ønsker ellers å rive den gamle turnhallen for å bygge ny flerbrukshall. De er allerede i god dialog med Klepp kommune og Block Berge Bygg om hvordan de skal bedre aktiviteten til turn og håndball.

Denne trioen kan skape et helt nytt verdensbilde for Klepp IL. Håpet er at dette blir en sosial fellesarena, men som alt annet så kommer det til å koste.

 

Ønsker forståelse for idrettslagets arbeid

Østlendingen Langholm Engen har i motsetning til hva man kunne forvente hatt få utfordringer med å forstå den jærske dialekten. Økonomien, på den andre siden, har man nok av utfordringer med. Han forteller at Klepp styrer mot nok et underskudd for 2013, og skulle ønske at flere ser dugnadsånden og engasjementet som idrettslaget legger ned.

Den største utfordringen er å skape forståelse for hva klubben handler om. Klepp gjør mange ting som andre ikke gjør, som å ha et damelag i toppserien, et HU-lag i håndball og en bred ungdomsavdeling. I tillegg skal vi som sagt legge kunstgress og bygge ny kombinert turn- og håndballhall. Alt dette koster. Til tross for idrettslagets økonomiske situasjon er det viktig å tenke lenger enn penger.

Å være med HU-laget til Tromsø er utvilsomt det morsomste jeg har vært med på i Klepp IL. Man lærer hva idrett faktisk betyr, og at det representerer mer enn bare taktikk og økonomi. Det handler om idrettsglede.

 

Lysere fremtid i vente

Om fem år fyller Klepp Idrettslag 100 år, og prosessene som er startet i dag skal bære frukter for morgendagen. Selv om det ligger en mørk sky over økonomien så har Thomas Langholm Engen likevel tro på lysere tider.

– Våre samarbeidspartnere har hatt dørene på vid gap. De er interesserte i Klepp IL og ønsker å skape en sunn, sosial og fysisk idrettsplattform for neste generasjon.

Av samme grunn vil Klepp forhåpentligvis kunne nyte godene av en flunkende ny kunstgressbane og en flerbrukshall med toppfasciliteter i nær fremtid. Dette skal legge forholdene til rette for større aktivitet, og dermed også større prestasjoner. Langholm Engen håper dermed at Klepps herrelag skal bygge på den gode trenden fra fjoråret, samtidig som bredden får den oppfølgingen den fortjener. Han har også klokkeklar tro på damelagets nye hovedtrener Jon Pall Palmason, som skal utvikle laget ved godt talentarbeid i egen klubb. Forventningene til J16 og J19 er derfor å nå NM-finale.

Som fotballmann er det morsomt å jobbe med fotball på daglig basis, spesielt i en klubb som snart er 100 år. Man må synes det er gøy å stå opp om morgenen, og for meg er det gøy å jobbe med alle menneskene i Klepp IL. 

Av Espen Primstad 

Redaktør -

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...