Når skoler legges ned

13.11.2005

At Sandnes kommune ikke er den rikeste kommunen i landet, fikk riskabuen smertelig erfare i forrige måned. Da rådmannen la fram sitt forslag til økonomiplan, lot han som vanlig den dårlige økonomien gå ut over barn og unge. Resultatet er at nedleggingsspøkelset truer Hommersåk skole, som – ironisk nok – er den eldste og mest tradisjonsrike av skolene i Riska.

Dette kan selvsagt være et spill fra rådmannens side. Kanskje er han så utspekulert at han plukker ut en skole, eller en barnehage, eller et gamlehjem, som han vet det knytter seg mange følelser til, og bruker dette som en slags salderingspost for å provosere politikerne. Dessverre er Riska underrepresentert både i bystyret og formannskapet, så det kan godt tenkes at byens fremste politiske representanter ikke bryr seg døyten om Hommersåk skole, men heller priser seg lykkelig over at ingen foreslo å utradere Soma skole eller Malmheim skole eller Ganddal skole, for den saks skyld. Det skal til politikernes forsvar sies at alle de politiske partiene har lovet å redde Hommersåk skole, men de kan jo ombestemme seg…

Bystyret behandler økonomiplanen den 13. desember. Det gir oss fortsatt noen uker til å protestere mot rådmannens forslag. Man har satt i gang underskriftsaksjoner, folk har demonstrert utenfor rådhuset og det jobbes aktivt i kulissene for å redde en skole som har betydd mye for mange her i bygda. Men vi kan gjøre mer enn som så. Hva med å sende brev (eller e-post) til politikerne i bystyret? Adressene til våre folkevalgte er lagt ut på internettadressen www.sandnes.kommune.no. Brevet kan være kort og konsist: ”Jeg protesterer mot nedlegging av Hommersåk skole”. Hvis de får mange nok slike brev, er det kanskje mulig å redde det som må karakteriseres som en institusjon i riskabygda.

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...