Har bidratt til over 800 nye jobber

01.07.2004
Har bidratt til over 800 nye jobber
Johan Skjæveland

Med 150 etableringsideer per år har Johan Skjæveland i Jæren Produktutvikling nok å gjøre. Han lover å ikke le, uansett hvor merkelig ide du måtte komme med.

– Vår jobb er å hjelpe folk som vil starte for seg selv. Det er mange som har kommet hit med en ide, som nå driver for seg selv, sier Skjæveland. Siden han startet opp Jæren Produktutvikling i 1992 har over 2000 ideer blitt vurdert, næremer 300 bedrifter er etablert, og over 800 nye arbeidsplasser har blitt skapt.

– Noen detter selvfølgelig av etter relativt kort tid, de ser selv at det ikke går å tjene penger på det de har tenkt. Det kan være konkurranseforhold, eller andre ting som spiller inn. Det som derimot viser seg, er at av de som har kommet så langt som å starte, er det få som slutter. Av de 272 bedriftene vi har bidratt til er det bare 27 som har sluttet, sier Skjæveland.

 

Ler ikke

Skjæveland har mottatt mange mer og mindre merkelige ideer, alt fra inseminering av bier, til utskyting av fly, men er opptatt av at alle skal tas på alvor.

– Folk kan være redde for at ideen ikke er så bra, eller at andre kan ha hatt den før, uansett, så lover jeg å møte folk med respekt. Det skal være lett å komme hit for å få en vurdering av en forretningsidé, og vi skal gjøre det vi kan for å se på hvilke muligheter som finnes, sier Skjæveland. Han hjelper folk i gang med markedsundersøkelse, forretningsplan, og kontakt med finansinstitusjoner, i tillegg til generell rådgivning. Gjennom et stort kontaktnett, leier han inn de eksterne ressurser som er nødvendige for å gjennomføre prosessen. Så lenge han Jæren Produktutvikling er involvert koster dette ikke noe for den potensielle gründeren. Alle samtaler med Skjæveland er selvfølgelig gratis. Virksomheten finansieres av Sandnes, Klepp, Time, Hå og Gjesdal kommune.

– For å lykkes må du ha et produkt eller en tjeneste som kundene ønsker å kjøpe, og som det er mulig å tjene penger på. Det er det absolutt viktigste, sier Skjæveland.

 

Av Sjur O. Anda

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...