Mye nytt mot 2004

12.06.2003
Mye nytt mot 2004
volvo S40

Lokale bilforhandlere kan friste med mye nytt og spennende fremover. Konkurransen blir stor i 2004.

- 323´en har vært en god bil på norske veier. Siden 1977 har det blitt solgt over 76.000 eksemplarer. Men nå skal den erstattes av Mazda3, forteller salgssjef ved Hegre Auto, Ivar Egeland.
Navneskiftet kommer som følge av Mazdas nye modellprogram. Mazda2 og Mazda6 er de andre nye i ”slekta”. Mazda3 blir en konkurrent til VW Golf, Toyota Corolla og Peugeut 307 i den klassen som regnes som en av de tøffeste rent konkurransemessig blant norske bilforhandlere.

Årets bil i Danmark
Mazda3 kommer for fullt i Norge i løpet av november og introduseres som en klassisk 4-dørs Sedan og som en mer praktisk 5-dørs Combi. Motoren er en 1,6 MZR bensinmotor som yter 105 hk. Senere kommer både 1,4 l og 2,0 l.
På Auto Hegre har man store forhåpninger til den nye bilen.
- Vi satser tungt på Mazda3-modellen. Den har allerede blitt kåret til årets bil for 2004 i Danmark og er en av kandidatene i Tyskland. Det blir nok litt leveringstid etter hvert, men det er bilen absolutt verdt, sier Egeland.
Av andre nykomlinger fra Mazda finner vi sportsmodellen RX-8. Denne blir å finne hos Hegre Auto i midten av november. 3 eksemplarer er bestilt.

Volvo satser mellomklasse
- Den nye Volvo S40 ble vist fram på bilmessa i Frankfurt i oktober, og den ble godt lagt merke til. Den er en helt ny bil i forhold til den forrige S40en, men begge blir å finne i butikken en stund framover, sier Helge Ellingsen ved Bilforum.
Som alltid står sikkerhet høyt på lista når Volvos designere setter seg ved tegnebrettet. Nye S40 har da også en rekke nye verdenspatenter når det gjelder sikkerhet. Frontstrukturen er nyskapende. Fire ulike stålkvaliteter er brukt for å skape riktig deformasjonsmønster og for å beskytte bilens sjåfør og passasjerer. I forhold til den første S40 er motoren mer kompakt, bredden er redusert med 200 millimeter, slik at det blir mer plass mellom motor og kupe.
Volvo S40 kan også leveres med Intelligent Driver Information System (IDIS) som holder oversikt over førerens adferd. Styring, akselerasjon, signalisering og bremsing registreres slik at systemet skal si fra når førerens konsentrasjon glipper.

V50
V50 er Volvos andre nysatsing og kommer på vårparten 2004.
- V50 er et nytt tilskudd i Volvo-familien. Den minner om S40 i størrelse, men har selvsagt en større romfølelse da den er en stasjonsvogn. Også V50 er rettet mot mellomklassesegmentet, forteller Ellingsen.

Renault
Bilforum er også leverandør av franskeide Renault. Alle modellene i Renault Mégane-serien har blitt nylansert i løpet av de siste to årene, og markedet har reagert positivt.
- Først ble Renault Mégane kåret til årets bil i Europa. Så fikk den fem av fem stjerner i Europas størst sikkerhetstest. Og nå er det den mest solgte bilen i Europa, sier Ellingsen.
Tre utgaver av Mégane er allerede på plass hos Ellingsen. Renault Mégane CC kom i vår, tett etterfulgt av Renault Mégane Sedan og Renault Mégane Sport Tourer. Nå er flerbruksbilen Renault Mégane Scenic nylig kommet inn som utstillingsmodell, og i 2004 kommer nok en flerbruksbil, Renault Espace.
- Espace er en bekreftelse på Renaults satsing på innovasjon og sikkerhet. En meget praktisk bil for storfamilier og for de som vil bli populære på fotballkampene. Syv sitteplasser burde friste mange, smiler Ellingsen.

Ny Honda Civic
På Honda-fronten kommer Civic i ny utgave. Nyheten ser man best på utsiden.
- Den nye Civic-modellen har fått en relativt omfattende ”facelift”. Vi snakker først og fremst om ny front og ny bakfanger. I tillegg er det nye lykter både foran og bak, nytt sideskjørt, svart grill med stor H-emblem og ny takspoiler. Innvendig er det også litt nytt, blant annet mer sportslige seter enn hva tilfellet var i den forrige Civic. Den nye modellen kommer allerede i desember, forteller Rolf Thomassen på Auto 2000.
Honda har også kommet med to nyvinninger i løpet av 2003, Honda Jazz og en Honda Accord sportssedan. Spesielt Honda Jazz har slått an.
- Jazz er en bil som har fått god mottakelse av forskjellige kundegrupper. Alt fra pensjonister til alenemødre. I begynnelsen greide vi å levere bilen ganske raskt, men nå er det litt leveringstid. Også Accord sportssedan har blitt tatt godt i mot. En del som tidligere har holdt seg til BMW og Audi har falt for denne Accord-modellen. Den har en kraftig motor, en 2,0 liter med 145 hester, og har et stilfullt design som har trukket kjøpere, sier Thomassen.

KIA
Fra Ålgård Bil & Mek. meldes om at KIA er på trappene med en ny småbil ved navn Picanto.
- Picanto er en flerbruksbil av den mindre typen. Den er 3,5 meter lang og har to motoralternativer, 1,0 liter og 1,1 liter. Drivstofforbruket er meget lavt, fra 0,5 til 0,54 på milen, da selvsagt avhengig av motortype. Bagasjerommet rommer 157 liter med setene oppe, 882 liter med setene nede. I tillegg leveres den med blokkeringsfire bremser og fire kollisjonsputer som standard, forteller Finn Hugo Næsse ved Ålgård Bil & Mek som kan fortelle at SUVen Kia Sorento som kom tidlig 2003, har vekket oppmerksomhet.
- Sorentoen er en skikkelig direktørbil som koster fra 400.000 kroner og oppover, men som likevel er mye etterspurt. Den har det aller meste av utstyr som selv den mest kresne kan forlange. Det er fortsatt marked for de dyrere bilene, sier Næsse.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...