Moden motorsykkelmania

11.05.2003
Moden motorsykkelmania
Frank Bertelsen
motorsykkel

De er en gjeng voksne mennesker med minst to ting til felles: Godt humør og kjærlighet til motorsykler.

- Nå har vi kommet så langt i livet at vi kan gjøre det vi har mest lyst til. Nemlig å kjøre motorsykkel, smiler leder i Senior MC, Jane Cave.

- Ungene har endelig blitt så store at de kommer seg på trening selv. Da kan vi kjøre, kjøre og kjøre, ler hun.

 

Førtiårskrise?

Sammen med mange av de andre modne ungdommene i klubben har Cave satt seg godt til rette nede i en av de mange skinnsofaene i klubblokalet ved Bilforum på Forus. Utenfor speiler høstsola seg i metervis av blankpussa krom der syklene står sirlig på linje. Spørsmålet om dette er en klubb for dem med klassisk førtiårskrise, er for fristende til ikke å stille.

 

- Vi har blitt kalt mye rart. Prostataklubben. Klubben for resirkulert ungdom. Men det bryr vi oss ikke om. Vi drar ikke så ofte på sørpetreff som før, men vi har det likevel vanvittig gøy sammen. Det er det som teller for oss, sier en tidligere formann og turleder i Senior MC, Jon Skjærpe.

Og at de har det gøy, det kan ingen motsi. Etter en god time sammen med de skinnkledde har mang en god historie og diverse halvfrekke kommentarer funnet veien inn i øregangene. De aller fleste dreier seg om kjøring. Det meste annet kommer i andre rekke for denne gjengen.

 

- Vi kjører så mye vi kan. Vi er blant de som tar en omvei når vi skal hjem fra jobben. Så sant det er sykkel vi kjører da. Det er aldri vanskelig å finne en unnskyldning for en kjøretur, sier Cave.

- Bilister har alltid et mål for kjøreturen. For oss motorsyklister er turen selve målet, kommer det fra Skjærpe.

 

Tett program

Senior-MC er en landsdekkende organisasjon med 11 lokalavdelinger. Rogalandsavdelingen er den nest største. I utgangspunktet består Senior MC kun av folk over 40. Med anbefaling fra to medlemmer kan også de fra 35 år melde seg inn. Man kan kjøre hvilken motorsykkel som helst, merke og motorstørrelse betyr lite. Det viktigste er at folk er hyggelige og vet å oppføre seg. Både med og uten sykkel, i følge Cave.

 

Klubben har et tett aktivitetsprogram med massevis av turer. Hver mandag samles alle i klubblokalet før de legger ut på tur i nærområdet. Onsdager bærer det til Spinnerikroa i Oltedal hvor kaffekoppene venter.

- Oltedal-turen er et av ukas høydepunkter. Hvert år, ved sesongens første tur, får vi strålende mottakelse der oppe. Da stiller kroa vanligvis med marsipankake, men i år fikk vi tebrød. Da ropte og hoiet vi og ville ha marsipankake, og det hele ble bare gøy, forteller Cave.

 

Sikkerhetsfokus

Søndagsturer blir det også tid til, da ofte med et tema. 28. september skal de eksempelvis til Hauge i Dalane hvor en innføring i historien rundt Titania står på programmet. I tillegg arrangeres blant annet danmarksturer, turer til MC-treff rundt om i landet og ferieturer nedover Europa. De stiller også seg selv og syklene til rådighet når det trengs ledsagerkjøring ved idrettsarrangementer, og mange stiller opp som eskorte ved spesielle anledninger som for eksempel bryllup.

 

Å kjøre motorsykkel kan være forbundet med et visst risikoelement, noe gjengen i Senior-MC har stort fokus på.

- Vi avholder sikkerhetskurs hvert år før sesongen kommer skikkelig i gang. Og jeg må innrømme at i hvert fall jeg setter pris på et slikt kurs. Det tar litt tid for oss å få kroppen innstilt på kjøring etter en lang vinter, ler Cave. 

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...