Lanserer ny bilmodell hver måned

10.04.2003
Lanserer ny bilmodell hver måned
volkswagen

Stadig flere nye bilmodeller lanseres på markedet, men Volkswagen-forhandlerne får det kanskje mest travelt.

Vi har lanseringer på løpende bånd. Én ny hver måned, sier Eldar Vatnaland hos Volkswagen-forhandleren Peder S. Fjetland.

Det er ikke uten grunn. Volkswagen har så langt manglet både terrengbil og luksusklasse i sitt segment, men dette bir det slutt på i år.

 Vi har fått en Touareg i terrengklassen, og så kommer Phaeton i luksusklassen. Disse koster over millionen. Noe av poenget med at vi flagger disse høyt er ikke håpet om å selge mange av disse nå i begynnelsen, men for å påpeke at vi nå kan tilby biler over hele segmentet, forklarer han.

Touareg-modellen kommer med permanent firehjulsdrift og V6-motor som yter 162 kW. Trekkraften er dimensjonert for 100 prosent stigning eller helling, samt 70 prosent sidekrengning. Produsenten hevder at dieselmotoren V10-TDI er den sterkeste som noen gang er montert i en serieprodusert personbil.

 Bilen som kommer til å utgjøre mye av vårt salg er den nye Transporter-modellen T5. Den lanseres i juni. Sammenliknet med T4 er T5 en roligere bil med bedre muligheter innvendig for lasting. Dessuten er det bedre plass, forteller han.

Den gamle folkevognfasongen er også tilbake i ny drakt med den nye Beetle Cabriolet.

 Denne kommer det dessverre ikke så mange av, men dette er en bil som kommer til å slå an. Den lages i nostalgiske farger akkurat som den ble laget i gamle dager, så dette tror jeg kan bli en festlig sak, mener Vatnaland.

 

Fem motorer tilgjengelige på en modell

Citroën kommer i disse dager med den nye C8, som er litt lengre i forhold til forgjengeren Evasion. Bredden er også økt med to centimeter til 1,85 meter og høyden med fire centimenter til 1,75 meter. Plassforholdene i kupeen er derfor forbedret. Modellen leveres med tre bensinmotorer og to dieselmotorer tilgjengelige.

- C8 er en flerbruksbil, og er i et segment som ikke selges i stort format. Dette er 5- eller 7-setere av typen stor familiebil. De er dyre, i 400.000 kroners-klassen, sier Terje Sveinsvoll hos Auto 2000.

Cabrioletvarianten heter C3 Pluriel, og hadde verdenspremiere på Den Internasjonale Bilutstillingen i Paris allerede i fjor høst.

 Pluriel er en bil vi ikke selger mye av. Men det finnes en del kjekt småplukk på den, som det å ta av taket, forklarer Sveinsvoll.

Den kommer i flere varianter: Personbil, Panorama, Cabriolet, Spider og Spider Pick-up. I høst kommer også den lille C2-bilen. Det spesielle med denne er at konseptavdelingen og rallysportdivisjonen har jobbet på denne bilen sammen. Denne erstatter Saxo, som allerede er ute av salg i Norge.

 

Større enn forgjengeren

Peugeot har sin nyhet 807 ute på markedet i disse dager. Dette er også en flerbruksbil som preges av høy fleksibilitet og gode plassforhold. Faktisk kan setene i kupeen fjernes om en ønsker det. Bilen leveres i tillegg som 2- og 3-seters varebil.

 Vi har gode forventninger til denne. Det er solgt en del av forgjengeren 806 både i personbil- og varebilklassen. 807 skal være bedre og større en 806, sier Frode Aase ved Reime & Lode på Nærbø.

Aase forteller at også Peugeot Partner selges jevnt og trutt. Denne har et høyt og romslig bagasjerom som gjør det unødvendig å demontere for eksempel en barnevogn. I denne stasjonsvogntypen sitter både fører og passasjerer høyt.

 

Egen barnevariant

Seat på sin side har ikke noen nye modeller i år, men lanserer en ”4-Kids”-variant av flerbruksbilen Alhambra.

- Dette er en 7-seter som fås i to motoralternativer - 90 og 115 hestekrefter TDI. To barneseter er integrert i bilen, den har elektronisk klimaanlegg, cruise control, fjernstyrt sentrallås og ti høyttalere til radio eller cd. Bilen har en veldig kjekk pakke som er rimelig, forteller Bjarte Sunde ved Motorcompaniet og anslår en pris på i overkant av 350.000 kroner.

En ny pakke som heter Signo Plus er en firmabil som går under skatteklassen 250.000 kroner.

 Her finnes blant annet navigasjon med fargeskjerm, cd-veksler, elektriske stoler og elektronisk klimaanlegg. Det fine er at denne bilen som hadde kostet 275.000 kroner ligger i den nevnte skatteklassen, sier Sunde.

Seat Cupra er et ”råskinn” som kommer i juni. Denne har 160 hestekrefter og turbodiesel, og er selvsagt en reinspikka sportsbil. Chrysler kommer med Sebring Cab, og Crossfire lanseres i oktober. Sistnevnte har en 2.7-liters V6-motor.

 Ellers begynner vi med Dodge Ram. En pick-up som er i handelen i løpet av mai er 2500-modellen. Denne lanseres i Norge som 3- og 5-seters lastebil, forteller Bjarte Sunde.

 

Redaktør -

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...