Våken undring

21.10.2019
Våken undring
Lyrikkforlaget
Synøve Henriksen Ramberg

Synøve Henriksen Ramberg har lenge ønsket å gi ut bok. Nå er hun klar for lansering av diktsamlingen «Tankespinn». – I mitt indre har jeg ofte sett meg selv holde en selvskrevet bok mellom hendene. Dette har kanskje vært en indre drivkraft som har ligget i underbevisstheten, og som nå endelig har fått slippe ut.

Lot seg utfordre

Ramberg er svært interessert i kultur av forskjellige slag, det være seg kino, konserter, teater, opera eller ballett. Hun er også aktiv i Bislett kammerkor og spiller trompet. Ønsket om å formidle noe i tekstform har hun hatt lenge. – Først var tanken å skrive en roman, men jeg kom aldri ordentlig i gang, forteller hun.

Ramberg la merke til at det var mange som la ut dikt på Instagram, og hun lot seg inspirere til å bli med på skriveutfordringen «30 dager, 30 dikt», der man legger ut ett dikt hver dag i 30 dager. – Dette gjorde at jeg hele tiden hadde tankene på diktningen og hva jeg skulle skrive om til neste dag.

Hun fortsatte å skrive dikt også etter disse 30 dagene, og den ferdige samlingen på 40 dikt sendte hun inn til vurdering. Den fikk tittelen «Tankespinn» og gis nå ut av Lyrikkforlaget.

Ord og bilder

Det visuelle står sterkt i Rambergs formidling, og boka inneholder en rekke fotografier som ledsager diktene. Bildene har hun selv og ektemannen tatt.

Hun beskriver seg selv som nysgjerrig og vitebegjærlig, og dette skinner igjennom i diktsamlingen. – Boka handler om å ha øyne og ører åpne for det som skjer rundt oss, og å undre seg. Over fjerne og nære, små og store ting. Universet. Menneskesinnets merkverdige register og hvordan elementene påvirker oss.

Boka er svært variert både i tekst og bilder, og Ramberg har tro på at den kan favne bredt. – Jeg ønsker å påvirke leserne til å få tilbake fokus. Koble av med tanker som demper støy, og bli mer bevisst sine nære omgivelser. Håpet er at den kan bli en liten skatt som folk kan rømme inn i ved behov for egentid.

«Tankespinn» blir heller ikke det siste vi hører fra Ramberg. – Jeg arbeider så langt med to andre diktsamlinger, avslører hun.

Redaktør -

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...