Vakkert velvære på badet

01.03.2007
Vakkert velvære på badet
Massajebad

Nå er trenden store badeværelser med plass til velvære og vakkert interiør. Vi beveger oss fra bruksbad til luksusbad.

Oppussing av hus og hjem står den norske folkesjelen nær. Vi bruker stadig mer penger på det som tradisjonelt har vært det minste rommet i boligen. Badeværelset har fått en ny rolle i hverdagen. Nå skal det være et rom med soner for toalett og dusj, badekar, eller til og med et massasjebad. Her inne på det lille rommet bruker vi mer tid enn tidligere. I en aktiv hverdag ønsker vi tid for avkobling og ro. Ligge og kose oss, myke opp stive muskler i massasjebadet, eller slappe av i steamdusjen.  Litt fornyelse gir inspirasjon og ekstra energi i hverdagen. Velvære og det vakre står i sentrum,enten du velger å investere i et nytt  drømmebad, eller bare gjør små og enkle fornyelser, som bytte av innredningen, eller en ny do.

 

Store forandringer

- Motene forandrer seg hele veien, det er en runddans på det, sier Leif Sirevåg ved Mæland rør på Vigrestad.  Svart og hvitt har dominert lenge, men nå virker det som vi går inn i en trend med mer gylne farger.

For å understreke dette med motens runddans, trekker han frem at 70-tallets mørke valnøttfarge er på full vei inn igjen.

Men uansett fargevalg, trenden er den samme på Jæren som ellers i landet. Folk ønsker seg større badeværelser med mer komfort. 

- Det er ikke uvanlig at folk innlemmer et av soveværelsene inn i det nye badet, forklarer Sirevåg

Men det er ikke bare velvære, komfort og størrelse som står på ønskelisten, badet må være lett å holde rent. Trenden med glatt eller børstet stål lever i beste velgående ennå, men hvitt er litt på vei ut, og ifølge Sirevåg står glatt overflate generelt høyt på ønskelisten.

Fliser blir mer og mer standardløsningen på både vegger og golv.

De fleste velger flis, og glassbyggerstein er fremdeles populært, et produkt i mange varianter og farger med mange spennende bruksmuligheter.

Prislappen på badet øker 

Men det er ikke bare ønske om større komfort som får prisen til å peke oppover.

- Det blir mindre og mindre muligheter for folk å gjøre arbeidet selv, konstaterer Sirevåg.

Våtromsnormen stiller store krav til kunnskap, og vi opplever at stadig flere velger  fagfolk til å ta seg av arbeidet når badet skal pusses opp.  Vi anbefaler folk uansett å bruke kvalifiserte håndverkere til å pusse opp badet, dersom de ikke selv har spesiell kompetanse. 

Er slikt arbeid utført amatørmessig, er det store sjanser for vann- og fuktskader, konkluderer Sirevåg, og presiserer videre at rørleggerarbeid, og elektrisk arbeid må en uansett overlate til fagfolk.

 

 

Vi stiller med andre ord helt andre - og større - krav til badet enn tidligere. Før ble badet sett på som et sted du av naturlige årsaker måtte oppsøke, nå er det egenpleie som står i fokus.

- Det er selvfølgelig stor variasjon i hva som folk vil ha, sier Sirevåg, men stadig flere ønsker seg "dampende hete nyheter", slik som steamdusj  og massasjekar.

Steamdusjen kan brukes som vanlig dusj i tillegg til badstuefunksjonen med justerbar temperatur, og vil du ha det ekstra fint finnes slike med innebygd radio, og muligheter til å ta telefonen, sier Sirevåg og demonstrere til slutt hvordan displayen fungerer.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
bad, Leif Sirevåg,

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...