Skreddersyr drømmeboligen

01.03.2007
Skreddersyr drømmeboligen
Norsk Byggplan AS tilbyr kreative og økonomiske arkitektløsninger. Olav Øvrebeck (f.v), Solbjørg Hustoft, Sigrun Vølstad, Brit Seldal, Alf M.Kråkø, Baard Utvik og Alice Aase Kvål.

Norsk Byggplan AS holder til i Øksnevad Næringspark og skreddersyr boligløsninger både for firmaer og privatpersoner.

Arkitekt og ingeniørkontoret har eksistert siden 1991. Syv positive arkitekter og planleggere tar hånd om hele boligplanleggingen, fra kundens tanke, til boligen er klar til byggestart. Firmaet har for tiden travle dager, da flere og flere ser nytten i å engasjere et arkitektfirma til å hjelpe seg å realisere husdrømmen.

- Vi er en totalleverandør og tar hånd om søknader og arbeidstegninger i nært samarbeid med kunden. Det eneste vi ikke gjør, er selve byggingen, sier daglig leder Alice Aase Kvål.

Firmaet tegner ikke bare nye boligprosjekter, de har også kunder som ønsker hjelp til å finne best mulig løsning når de skal bygge om, endre fasade eller renovere et gammelt hus.

 

Mye lys

Arkitekt- og ingeniørkontoret er godt inne i hva som er byggetrender til enhver tid. Det opplever de at også kundene er oppdatert og opptatt av.

- Nå er det mest leiligheter som er i skuddet, men vi tegner også hus og hytter. Det er populært med stor høyde under taket, og vinduer fra gulv til tak, særlig i stuedelen. Mye lys, det er det mange som vil ha i boligen sin for tiden, forteller Kvål.

Funkisstilen som ble så populært for noen år siden er fortsatt i skuddet. Folk har fått øynene opp for  den praktiske stilen med sine arkitektoniske kvaliteter. Funkishusene særpreges av flatt tak, åpne romløsninger og store rene vindusflater – gjerne vinduer i hjørnene.

Mange i eiendomsbransjen tror dette er en trendbølge som vil holde seg en god stund til.

- Ja, vi tegner en del funkispregede hus og leiligheter her i regionen, både i mur og tre, bekrefter Kvål. Det mest nærliggende for øyeblikket er et leilighetsprosjekt på Bryne i samarbeid med Byggholt (Jærhuset).

 

Plassutnyttelse

Firmaet har vært med på utvikling av boligprosjekter for blant annet Mester Tomteutvikling, NCC Bolig, Block Watne og Eger Bygg. Av større prosjekter nevnes Solstrrand Terrasse og Raavarden Boligfelt. Kundemassen strekker seg altså langt ut over fylkesgrensen.

- Vi tenker økonomi når vi tegner, enten det gjelder bolig eller leilighetskomplekser, sier Kvål.

Norsk Byggplan kan utarbeide materialliste, men som oftest har privatkunden eller byggefirmaet egne ønsker av valg av bygningsmateriale.

Boligprisene er som kjent høye for tiden, så  ved å bruke arkitekthjelp, er huseieren bedre rustet til å finne løsninger som på best mulig måter utnytter kvadratmeterne. Ved enkle omtegninger og kreative løsninger, kan en liten leilighet romme veldig mye.

 

Av Hanne Buljo

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Norsk Byggplan AS,

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...