Mat og forvirring

18.03.2015
Mat og forvirring
Eivind Herredsvela

Hva spiser egentlig en nyfødt grisunge? Hvordan skal foreldrene mate ham? Dette er to av spørsmålene som dukker opp i denne barneboken. Mon tro om foreldrene finner det ut hvis de hører på de andre dyrene?

-Ideen til disse temaene kom allerede under skrivingen av den forrige boken om det unge griseparet. Disse to grisene og den kommende ungen kunne jo havne opp i enda flere morsomme situasjoner, sier forfatter Eivind Herredsvela.

Eivind Herredsvela (f. 1974) er bosatt i Klepp kommune utenfor Stavanger. Han er utdannet førskolelærer, og har jobbet med barn siden 1998. Eier og driver i dag Soma Gård naturbarnehage, som han startet i 2001. Tidligere har han gitt ut boken 24 dager til jul (Kolofon, 2010). Grisene som matet et barn er oppfølgeren til hans andre barnebok, Grisene som ønsket seg et barn.

-Jeg liker veldig godt å skrive disse historiene. Historier jeg kan bruke både i arbeidet mitt med barn, og for mine egne barn hjemme. De kommer poppende frem i hodet mitt til alle tider, og så er det bare om å gjøre å få skrevet dem ned. Noe spesielt budskap har jeg ikke, men prøver å skrive morsomt og underholdende. På en slik måte at det fenger ungene som leses for, sier han.

Målgruppen er barn i alderen 3-9 år.

-Tittelen "Grisene og den sultne grisungen" ble valgt som en oppfølger til den forrige. "Grisene som ønsket seg et barn". Nå har de fått barnet sitt. Hvor morsomt kan det ikke bli nå to naive griser plutselig sitter der med en sulten grisunge i bingen sin. Hvordan skal de mate ham? Og hva spiser han? Han spiser i alle fall ikke det samme som dem, og da et det bare for mor og far å komme seg ut i verden for å søke råd, fortsetter han.

-Det tar saktens sin tid fra det første utkastet til ferdig bok. Masse rettinger og korrigeringer. Prøving av historier for barn og voksne. Jeg har også en tendens til å skrive for langt. Så kunsten er å, i samarbeid med illustratør, la bildene fortelle en del av historien.

-En er alltid spent på mottakelsen. Vi føler vi har fått med den samme morsomme stemningen som vi fikk gode kritikker for i forrige bok. Siden sist har jeg skrevet en del og har også to andre barnebøker som nærmer seg klar. Jeg har vert litt rundt på skoler i distriktet og snakket litt om hvordan det er å være forfatter. Kjekt å møte nysgjerrige unge spirer som kanskje selv en dag vil se gleden av å skrive, avslutter Eivind Herredsvela. 

Carsten Flo

Stikkord i denne artikkelen
Eivind Herredsvela, Grisungen,

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...