Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør

01.10.2004
Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør
Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør

Julen nærmer seg med stormskritt, og god mat hører høytiden til. Jærgarden Kvalbein holder på de gode gamle tradisjonene også når det gjelder julemat. Pinnekjøtt med Sandefjordsmør, kålrabistappe og poteter anbefaler Wenche Qvalbein.

Pinnekjøtt:

Legg pinnekjøttet i vann i 3 timer og 30 minutter.

Kok det så i 2 timer.

Grill det ferdig kokte kjøttet i 200 grader til det er sprøtt. Tiden kommer an på hvordan ovn du bruker, men ca. 5-10 minutter.

 

Sandefjordsmør: (til 4 personer)

1 dl fløte kokes opp.

Skjær 1 kg meierismør i terninger og tilsett de litt om gangen i fløten. Rør hele tiden. Det skal ikke koke.

Ha til slutt i hakket persille.

 

Kålrabistappe:

1 kålrabi og 1 gullerot kokes møre og kneppes.

Lag jevning av smør, mel og melk.

Smak til med salt, pepper og malt muskat.

 

Kok poteter til.

 

God appetitt!

 

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...