Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør

01.10.2004
Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør
Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør

Julen nærmer seg med stormskritt, og god mat hører høytiden til. Jærgarden Kvalbein holder på de gode gamle tradisjonene også når det gjelder julemat. Pinnekjøtt med Sandefjordsmør, kålrabistappe og poteter anbefaler Wenche Qvalbein.

Pinnekjøtt:

Legg pinnekjøttet i vann i 3 timer og 30 minutter.

Kok det så i 2 timer.

Grill det ferdig kokte kjøttet i 200 grader til det er sprøtt. Tiden kommer an på hvordan ovn du bruker, men ca. 5-10 minutter.

 

Sandefjordsmør: (til 4 personer)

1 dl fløte kokes opp.

Skjær 1 kg meierismør i terninger og tilsett de litt om gangen i fløten. Rør hele tiden. Det skal ikke koke.

Ha til slutt i hakket persille.

 

Kålrabistappe:

1 kålrabi og 1 gullerot kokes møre og kneppes.

Lag jevning av smør, mel og melk.

Smak til med salt, pepper og malt muskat.

 

Kok poteter til.

 

God appetitt!

 

Redaktør -

Nyheter

Mjuk som pannacotta

Mjuk som pannacotta

Dikt om vemod og savn

Årringer

Årringer

Vondt og vakkert om det å føle ...

Din hånd i min

Din hånd i min

Hjertevarme dikt om demens.

Hjemmets bankende hjerte

Hjemmets bankende hjerte

Ikke bare en kokebok ...

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Eit nikk at «Ja, akkurat slik er det …»

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...