Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør

01.10.2004
Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør
Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør

Julen nærmer seg med stormskritt, og god mat hører høytiden til. Jærgarden Kvalbein holder på de gode gamle tradisjonene også når det gjelder julemat. Pinnekjøtt med Sandefjordsmør, kålrabistappe og poteter anbefaler Wenche Qvalbein.

Pinnekjøtt:

Legg pinnekjøttet i vann i 3 timer og 30 minutter.

Kok det så i 2 timer.

Grill det ferdig kokte kjøttet i 200 grader til det er sprøtt. Tiden kommer an på hvordan ovn du bruker, men ca. 5-10 minutter.

 

Sandefjordsmør: (til 4 personer)

1 dl fløte kokes opp.

Skjær 1 kg meierismør i terninger og tilsett de litt om gangen i fløten. Rør hele tiden. Det skal ikke koke.

Ha til slutt i hakket persille.

 

Kålrabistappe:

1 kålrabi og 1 gullerot kokes møre og kneppes.

Lag jevning av smør, mel og melk.

Smak til med salt, pepper og malt muskat.

 

Kok poteter til.

 

God appetitt!

 

Redaktør -

Nyheter

Gift

Gift

Gift rommer 27 lettleste krimnoveller, hvor ...

Det som sies høyt

Det som sies høyt

Lys eller mørke - en fortelling om å ...

En rubel til overs …

En rubel til overs …

Kunne det være slik at jeg etter siste ...

Den lille stjernen som rømte fra himmelen

Den lille stjernen som rømte fra himmele...

Den lille stjernen vil være spesiell. ...

En smak av verden

En smak av verden

Enkle og smakfulle oppskrifter - til inspirasjon ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...