Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør

01.10.2004
Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør
Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør

Julen nærmer seg med stormskritt, og god mat hører høytiden til. Jærgarden Kvalbein holder på de gode gamle tradisjonene også når det gjelder julemat. Pinnekjøtt med Sandefjordsmør, kålrabistappe og poteter anbefaler Wenche Qvalbein.

Pinnekjøtt:

Legg pinnekjøttet i vann i 3 timer og 30 minutter.

Kok det så i 2 timer.

Grill det ferdig kokte kjøttet i 200 grader til det er sprøtt. Tiden kommer an på hvordan ovn du bruker, men ca. 5-10 minutter.

 

Sandefjordsmør: (til 4 personer)

1 dl fløte kokes opp.

Skjær 1 kg meierismør i terninger og tilsett de litt om gangen i fløten. Rør hele tiden. Det skal ikke koke.

Ha til slutt i hakket persille.

 

Kålrabistappe:

1 kålrabi og 1 gullerot kokes møre og kneppes.

Lag jevning av smør, mel og melk.

Smak til med salt, pepper og malt muskat.

 

Kok poteter til.

 

God appetitt!

 

Redaktør -

Nyheter

Med grønn penn

Med grønn penn

Frisk grønn er vel tegn på at noe ...

Hver dag vi lever

Hver dag vi lever

Et viktig budskap om det å finne sin ...

Mingus møter nye venner

Mingus møter nye venner

Møt Mingus - tøffeste katten i ...

Gaffelbiter biter ikke - POCKET

Gaffelbiter biter ikke - POCKET

En historie om motstandsheltene som måtte ...

Bokstavene lot seg ikke temme

Bokstavene lot seg ikke temme

Anbefales for lærere, logopeder, leger, ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...