Vårruller med syltet sik og krabbe

01.07.2004
Vårruller med syltet sik og krabbe
Bilde fra matmagasinet NYT
Vårruller med syltet sik og krabbe

Ingen grunn til å avvise vårruller om du blir tradisjonsfrelst. Du skal bare lage dem selv med eget følge. Heine Grov anbefaler syltet sik. Får du ikke fatt i den, doble opp med hvitt krabbekjøtt:

Råvarer til 4 personer:

Vårruller

300 g renset krabbekjøtt

1 glass syltet sik med løk, 300g

 

litt mild olje til steking, for eksempel mais eller raps

3 hvitløkbåter

2 vårløk

1 kålhode

2 ts spisskummin

1 ss sukker, helst rått rørsukker, demerara

1 håndfull frisk koriander

salt og pepper

 

20 middels store rispapir – fås i frysedisken i dagligvarebutikken eller innvandrerbutikker

1 1 ts maisennamel

2 ss vann

6-8 dl mild olje til frityrsteking, for eksempel rapsolje

Redaktør -

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...