Sunn tarm gir bedre helse og frisk hjerne

12.02.2016
Sunn tarm gir bedre helse og frisk hjerne
David Perlmutter: Sunn tarm-klart hode - Cappelen Damm

Nevrologen David Perlmutter formidler i boka Sunn tarm - klart hode revolusjonerende ny forskning som viser hvor avhengig hjernen vår er av en sunn tarmflora. Han forteller om dramatisk bedring av helsen ved hjelp av enkle kostholdsendringer.

En rekke mennesker med helseproblemer som kroniske smerter, utmattelse, depresjon, mage- og tarmplager og autoimmune sykdommer opplever med Perlmutters veiledning og diett at symptomene svekkes eller forsvinner helt når tarmfloraen kommer i balanse. 

- Vitenskapelig forskning har bidratt til å sannsynliggjøre at opptil 90 prosent av alle kjente menneskelige sykdommer kan føres tilbake til en dårlig tarm, sier Perlmutter.

Spesielt har Perlmutter sett nærmere på hjernerelaterte sykdommer, som er sterkt økende i vår tid, men der man har sett tilsvarende liten fremgang innen den medisinske forskningen. Fra autisme og ADHD, til migrene, depresjon, multippel sklerose (MS), Parkinsons og alzheimer. Mange leger formidler at det ikke finnes noen kur for disse sykdommene. Ny forskning, og Perlmutters egne pasienthistorier, forteller noe helt annet.

I Sunn tarm – klart hode gir Perlmutter en grundig innføring i de viktige mikroorganismene og deres funksjon. Han omtaler de ulike risikofaktorene som kan føre til ubalanse i tarmen, skape betennelser i kroppen og medføre en rekke tilstander og sykdommer. Og ikke minst går han grundig inn i hva man kan gjøre, og hvilke matvarer man bør spise eller unngå, for å gjenopprette balansen i tarmfloraen. Boka inneholder også oppskrifter, slik at du kommer i gang med å lage den beste maten for de gode tarmbakteriene. 

 

David Perlmutter (1954) er lege og hjerneforsker ved University of Miami School of Medicine, USA. Han er forfatter av flere populærvitenskapelige og bestselgende bøker om hjernen. Han har publisert artikler i en rekke faglige og høyt respekterte tidsskrifter og har mottatt flere priser for sin forskning og formidling.

 

Harald Anvik

Stikkord i denne artikkelen
David Perlmutter, Sunn tarm - klart hode,

Nyheter

Speilvendte øyeblikk

Speilvendte øyeblikk

Dikt og naturbilder som til sammen speiler ...

Ser deg

Ser deg

Refleksjon rundt det som er verdifullt for ...

Stor ulv, blødende sår

Stor ulv, blødende sår

Fokus på omsorgssvikt

Nakken - det svake punkt - Opplag 2

Nakken - det svake punkt - Opplag 2

Mange sykdommer, én årsak: Den ustabile ...

Mutter, skrujern og teip

Mutter, skrujern og teip

I Kjerstis små snutter ser vi verden ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...