Kamskjell med cognac

01.08.2005
Kamskjell med cognac
Kamskjell med cognac

Kamskjell fungerer godt som en enkel - men smakfull - forrett. Fløte og cognac fremhever smaken. Kokkens tips: Surr en stekt baconskive rundt kamskjellkjøttet!

2 kamskjell

1 ss fløte

1 ss cognac

limejuice

paprikapulver

salt og pepper etter smak

 

Ta kjøttet ut av kamskjellet. Fres kjøttet i pannen. Tilsett fløte, cognac, paprikapulver og limesaft, samt salt og pepper etter smak. La det koke i ett minutt. Serveres i skallet!

 

Denne oppskriften er hentet fra boken "Turmat på alle fat", av Bjørn Arve Larsen. Retten er med andre ord spesialkomponert for å tilberedes ute i det fri! Bon apetit!

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
kamskjell,

Nyheter

– Vi består av mange lag

– Vi består av mange lag

Lektor og poet Tora Ytterland Silseth er ...

Kjærlighetens mangfold i musikalsk form

Kjærlighetens mangfold i musikalsk form

Bjørn Ove Høyland er aktuell med ...

Krig, krise og konflikt

Krig, krise og konflikt

Bryr du deg? Gjør du noe? Kan du svare ...

Advokat avdekker ukjent krigshistorie

Advokat avdekker ukjent krigshistorie

I pandemiens stille timer modnet ideen som ...

Debuterer med poetisk nysgjerrighet

Debuterer med poetisk nysgjerrighet

Når læreren Kay Karisari Solstad ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...