Matanbefaling

01.06.2005
Matanbefaling
Rødvinsmarinert lammefilet med scampi og båtpoteter

Rødvinsmarinert lammefilet med scampi og båtpoteter

Fileten er uten tvil den beste delen av lammet. Kjøttet suger til seg marinadesmaken, og blir saftig og godt.

 

Marinade:

1 dl. Rødvin

1 dl. Olivenolje

Tre fedd hvitløk

Salt og pepper

Ta gjerne også litt fersk basilikum.

La kjøttet ligge noen timer i marinaden før du steker det fem minutter på hver side. Husk å la kjøttet hvile fem minutter etter stekingen. Denne tiden bruker du på scampien.

 

Scampien snur du noen ganger i varm panne, slik at den får litt farge. Krydre med noe sterkt, enten cayennepepper eller tabasco gjør seg godt. Ta på litt salt.

 

Skjær potetene i båter, legg til rødløksskiver, sjampinjong og gulrøtter. Ha litt olje i en langpanne før du legger grønnsakene oppi. Stekes rundt 40 minutter på 225 grader. Kjenn med gaffel at potetene er gjennomstekte. Sett på varmluft på ovnen de siste ti minuttene dersom du har dette. Gir en flott stekeskorpe.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
lammefilet,

Nyheter

Mjuk som pannacotta

Mjuk som pannacotta

Dikt om vemod og savn

Årringer

Årringer

Vondt og vakkert om det å føle ...

Din hånd i min

Din hånd i min

Hjertevarme dikt om demens.

Hjemmets bankende hjerte

Hjemmets bankende hjerte

Ikke bare en kokebok ...

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Eit nikk at «Ja, akkurat slik er det …»

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...