30-års jubileum for underholdningskonkurransen Stavanger Open

14.11.2015

I år deltar 30 skolekorps fra Sokndal i sør til Austrheim i nord i Stavanger Open, underholdningskonkurransen for skolekorps. Konkurransen avholdes i Stavanger forum førstkommende lørdag, 14. november, fra kl. 09.30 og arrangeres av Auglend skolekorps for 30. gang.

Det konkurreres i 4 divisjoner for brassband og 3 divisjoner for janitsjarkorps, og de tre øverste plassene i hver divisjon belønnes med pokal til odel og eie. I tillegg mottar alle deltakerkorpsene diplom med plassering og poengsum, og konstruktive vurderinger fra to dommere som vurderer den musikalske framføringen og to som vurderer underholdningsverdien. De tre beste underholdningsinnslagene i hver sal mottar også pokal. 

I løpet av de siste årene har fokuset på underholdningsdelen eksplodert blant korpsene, og flere korps enn noen gang før bruker kreativiteten og ressursene som finnes blant musikanter og foreldre til å lage flotte kostymer, rekvisitter, kulisser, lyssetting og bilde-/videoframvisning som passer til musikken. Korpsenes konkurranseinnslag blir mer og mer gjennomarbeidet, og danner i mange tilfeller en sammenhengende historie, gjerne med forteller, der det tidligere var fokus på løsrevne musikkstykker. Det er utrolig hvor mye enkelte klarer å få til i løpet av de 15 minuttene korpset har til rådighet. Listen legges også høyere for hvert år, både for musikalsk framføring og underholdningsinnhold og -utforming. De fleste korpsene involverer også både aspiranter og juniorer som tar del i underholdningen og danner kor, spiller ut scener for å illustrere historien, eller faktisk er med og forsterker korpset. Det er også flere korps som lar være å bruke stoler på scenen, noe som gir dem enda mer «spillerom» i underholdningsøyemed. 

Konkurransen er en opplevelse for flere sanser enn bare ørene, og både publikum og journalister oppfordres til å ta turen til Stavanger Forum førstkommende lørdag.

Deltaker-/spilleliste finnes på www.stavangeropen.no. Resultatlisten blir også publisert her lørdag 14. november ca. kl. 20.30.

Harald Anvik

Nyheter

Aldri hjemme

Aldri hjemme

De spør hvordan det var, å flykte ...

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...