E-bøker på 1-2-3

15.11.2014
E-bøker på 1-2-3
Norli

1 av 10 nordmenn oppgir å ha lest e-bøker i 2013. Om du har lyst til å prøve, er det enkelt å komme i gang: Du laster ned en app, for eksempel Norli-appen, til mobiltelefon eller iPad. Du skriver inn e-post og et passord. Du trykker på den gratis e-boken og leser. Vil du vite mer om e-bøker? Her får du en kjapp innføring!

Har du irritert deg over hvor klønete det kan være å få med kontaktlisten når du bytter mobiltelefon? Tenkt over at du ikke får med deg kontonummeret om du bytter bank? Slik er det ikke med e-bøker.

Kjøper du en e-bok i en hvilken som helst norsk nettbokhandel, havner e-bøkene i en felles sky på nett, nemlig Bokskya. Enten du handler på norli.no, digitalbok.no, haugenbok.no eller andre – de norske e-bøkene samles på et sted, uten at du må gjøre noe. Om du bytter leseapp, følger e-bøkene med. Du kan laste ned Bokkilden-appen, og e-bøkene er der. Logger du deg på app eller lesebrett fra Norli, er e-bøkene der og. Det eneste du må holde orden på, er at du alltid bruker den samme e-post-adressen.

Felles e-bokkonto for familien

Ofte kan flere i familien ha lyst til å lese og diskutere den samme boka. Med Norli e-bok er dette fullt mulig: E-bøkene kan leses på flere enheter samtidig, og elektroniske bokmerker markerer hvor langt hvert familiemedlem er kommet. Kanskje kan det være en idé å opprette en felles familie-e-post, som dere bruker til kjøp av e-bøker? E-bøker merkes med en elektronisk ID når du kjøper dem, et såkalt vannmerke. Dette gjør at e-bøkene kan spores til deg dersom de skulle deles ulovlig.

Nettbrett mest populært – mobil og lesebrett på delt andre plass

E-bøker kan leses på de skjermene du vanligvis omgir deg med. Om du har lest på lesebrett hjemme, og vil fortsette på bussen, tar du opp mobilen og fortsetter der du slapp.

Blant dagens e-bok-lesere er det iPad/annet nettbrett som er mest populært: 6 av 10 sier at de leser på slike enheter. Omtrent 1 av 4 leser på dedikerte lesebrett, og like mange på mobil. 2 av 10 leser på PC.

Mange storlesere sverger til lesebrett med elektronisk blekk. Skjermen på lesebrett ligner en bokside, og er spesielt godt egnet for lesing. Lesebrettet har batteri som kan vare i flere uker, det kan leses i sterkt sollys, det er lett, og på størrelse med en pocketbok.

Om du skal ha lesebrett, bør du velge et brett som har installert en e-bok-butikk, slik at du kan handle e-bøker rett på brettet. Per i dag er det kun Norli som tilbyr slike lesebrett i Norge. Brettet er levert av PocketBook, verdens tredje største produsent av lesebrett. Lesebrettet har integrert LED-lys, touchskjerm, wifi – og da selvsagt online e-bok-butikk.

E-bøker er billig

Tilgjengelighet og pris er de aller viktigste grunnene folk oppgir til å velge e-bøker. Per i dag er over 7.600 e-bøker tilgjengelige for salg på norsk, og tallet øker daglig. 50 % av e-bøkene som er i salg koster under 100 kroner, og 80 % koster under 150 kroner. Om det ikke er billig nok, har mange biblioteker startet utlån av e-bøker.

Vil du prøve? Ta opp mobilen – last ned Norli-appen!

Av Caroline Heitmann, leder e-handel Norli Libris

 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
E-bøker, Norli,

Nyheter

Utbrent

Utbrent

Sterke, djupt personlege og brutalt ærlege ...

Etter oss

Etter oss

Notater fra et samlivsbrudd

Innlagt. Fastlegens dagbok

Innlagt. Fastlegens dagbok

Historien om legen som selv var alvorlig ...

Et øye søker lys

Et øye søker lys

Mellommenneskelige relasjoner ved bruk av ...

Fra mørket til lyset

Fra mørket til lyset

Bestevenn og verste fiende …

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...