Diskofeber på Sola

21.04.2014

En fredag i måneden arrangerer Sola Røde Kors diskotek for 4.-7. klassinger. Arrangementet er utrolig populært og de ivrigste gjestene står i kø allerede klokken 16.00.

Jørn André Kaarstad Idsal er for tiden leder i Sola Røde Kors. Han driver sammen med frivillige og foreldre det populære diskoteket.
- Hver gang må vi sende opptil 50 unger hjem igjen, ettersom vi ikke har kapasitet til mer enn 150 brukere, sier han.

Dette har vært et stort problem fra begynnelsen. Både Idsal og frivillige har fått kjeft og kritikk fra foreldre som har dukket opp på døren eller gitt tydelig beskjed andre steder etter at barna deres har blitt sendt hjem. Diskoen åpner dørene 18.30 og det er første mann til mølla.
- Vi har laget et nytt system hvor hvert barn får en billett når de stiller seg i køen. Dette er for at vi skal kunne sende barn hjem med en gang når vi har nådd 150 gjester, sier Idsal.
Han forteller videre at ungene ofte blir kjørt av sine foreldre, så da slipper de å stå unødig i kø når det allerede er fullt.

Avlyst
Lene Thu er en av de frivillige foreldrene som stiller opp på arrangementet. Hun mener arrangementet er utrolig viktig å holde gående.
- Det er et kjempegodt tilbud for barna. Jeg syntes det er viktig å hjelpe til slik at det ikke blir avlyst enda en gang.
I september 2013 ble Jørn Idsal nødt til å avlyse månedens disko på grunn av for få frivillige medhjelpere. Han sendte mail ut til foreldrene om det og fikk mange sinte telefoner tilbake.
- Det mange ikke vet er at alle de «voksne» som driver diskoen gjør dette på frivillig basis. Mange av foreldrene ble overrasket av dette og tilbød seg å hjelpe til. Det var slik vi fikk til vaktordningen, sier Idsal.
Vaktordningen består av et tyvetalls foreldre som deler på å drive arrangementet. Det stiller cirka 10 foreldre til hver kveld, slik at alle må være med annen hver måned.

- Hjerteskjærende
Diskoteket ble startet av Sola Røde Kors Ungdom så lang tilbake som i 1994, da med rundt 30-50 brukere. Da Ungdommens Røde Kors ble lagt ned i 2005 tok Idsal styringen og populariteten økte.
Siden arrangementet ikke er noen stor økonomisk inntektskilde og Sola Røde Kors sliter med å rekruttere medlemmer, vurderes en ordning med medlemsfordeler.
- Da vil det mest sannsynligvis bli slik at medlemmer i Røde Kors blir garantert plass på diskoteket og fortsetter å betale inngangspris på 30 kroner. Mens ikke-medlemmer muligens må betale det dobbelte, forteller Idsal.

Sosial møteplass
Diskoen blir holdt på Røde Kors-huset i Sola, og legger beslag på to etasjer. I andre etasje, som også er inngangspartiet, finnes dansegulvet med skikkelig lys, musikk, lydanlegg og DJ. Der holdes dansekonkurranser og selve diskodelen. Nede i første etasje ligger en kiosk med bra utvalg, blant annet pizza, brus, snop, pølser osv. Der kan barna gå om de vil snakke sammen eller ha det litt rolig rundt seg. I hjørnet står et bordtennisbord som kan brukes.
Det virker som at dette er et utrolig godt tilbud for barna på Sola. Ingen kan ta fra dem at det er populært.
- Det blir spennende å se hvor fremtiden bringer oss. Jeg har iallefall ikke tenkt å slutte her, jeg trives så godt, avslutter Thu.

Redaktør -

Nyheter

–	Det er fysikk forklart på en gøyal måte

– Det er fysikk forklart på en gøyal måt...

Hilde Sunde har, i samarbeid med illustratøren ...

Øyeblikk av lykke

Øyeblikk av lykke

Det du gjør - gjør det helt - ikke ...

Skyldens stemme

Skyldens stemme

I visse perioder kan skyldfølelsen ta ...

Sonare Livstopper

Sonare Livstopper

«Interessante tanker, båret fram på ...

Bekjennelser

Bekjennelser

Kan det tenkes at det vi ikke vet, er det ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...