Kannik rocker Eiganes

23.04.2004
Kannik rocker Eiganes
Kannik rocker Eiganes

Kannik Rock Project er et av få tilbud til rockeinteresserte ungdommer i bydelen. Nå har de endelig fått eget øvingslokale.

- Kannik Rock Project er inne i en god periode. Vi har fått plass i det nye musikkrommet på Kannik skole. Her øver vi hver onsdag ettermiddag, sier Kolbein Haakon Lunde, koordinator for prosjektet. Ideen bak prosjektet begynte for nesten ti år siden. Mange elever spilte i band og deltok på skolekonserter og skoleball. De elsket å musikken, og ønsket en arena hvor de kunne fortsette å spille sammen etter at de hadde sluttet på Kannik. Lunde, som er lærer på Kannik, tente på denne ideen. Kannik Rock Project ble startet og har utviklet seg videre gjennom årene.

Thomas Torstrup er for tiden leder og har med seg et bra styre bestående av Sondre Hauan, Ragnhild Løge, Cathrine Hamre, Knut Berge og Kolbein Haakon Lunde som koordinator. Det er ca. 15 aktive medlemmer nå. Aldersgrensen er satt til femten år.

Konserter og Opptredener
- Det blir det sjuende året vi deltar i Folketoget. I fjor stilte vi som vanlig med fullt band med trommer, bass, gitar, piano, munnspill, saksofon og sanggruppe på en tilhenger. Dette er et av høydepunktene for rockeprosjektet. Det er en del arbeid, men alle syns det er meget kjekt å være med i toget. Innslaget tas alltid meget alvorlig, sier Lunde. Ellers har de blant annet hatt utekonserter, deltatt på nyttårsball og skoleavslutninger. Før jul hadde en gruppe fra rockeprosjektet en liten gospel/julekonsert på Sunde. De var også med ved åpningen av Eiganes nærmiljøsenteret i februar. De spiller både eget materiale og covers.
- Vi håper å få til flere konserter og opptredener frem mot sommeren, sier Lunde.

Veien videre
- Vi ønsker å lag en samle-CD av nåværende og tidligere Kannik-rockere. Dette er en tanke som prosjektet har hatt med seg fra begynnelsen. Vi har satt av noen penger til dette. Dette er noe som må planlegges godt, slik at vi får et skikkelig kvalitetsprodukt, sier Lunde. Flere av de tidligere medlemmene i prosjektet har gått videre med musikken, blant annet Øystein Undem. Han har spilt med flere kjente bluesartister, inkludert Reidar Larsen. Også andre er involvert i CD utgivelse og platekontrakter.

Ønsker sponsor
Medlemmene er noen ordentlige gottegriser, særlig Dumle er populært. Lunde håper på å skaffe en sponsor.
- Det er blitt et fast innslag å ha Dumle slikkepinner på øvelser og opptredener. Vi håper at vi kan få noen til å sponse oss med dette.

Redaktør -

Nyheter

Utbrent

Utbrent

Sterke, djupt personlege og brutalt ærlege ...

Etter oss

Etter oss

Notater fra et samlivsbrudd

Innlagt. Fastlegens dagbok

Innlagt. Fastlegens dagbok

Historien om legen som selv var alvorlig ...

Et øye søker lys

Et øye søker lys

Mellommenneskelige relasjoner ved bruk av ...

Fra mørket til lyset

Fra mørket til lyset

Bestevenn og verste fiende …

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...