Mange baller i luften

18.03.2004
Mange baller i luften
Gard Rune Osmundsen holder ballene i luften, mens Jon Haga Grov får hjelp av Anders Meland med balansen. I

Hver tirsdag ettermiddag er det sjonglering i de nye flotte lokalene til Eiganes Nærmiljøsenter. Dette er et av mange tilbud som nærmiljøsenteret har til innbyggerne i bydelen.

Rockemusikken kommer fra en liten bærbar cd-spiller. Ivrige hender hiver baller og andre sjongleringsverktøy i luften. Noen er litt uvørne og mister ting i gulvet. Andre styrer med tunga og holder ballene i luften.
- Det er kjempekjekt. Har gått på kurs tidligere, men vil gjerne bli bedre. Det begynte med at jeg fikk en diablo (sjongleringsverktøy), og syntes det var kjekt, sier Gard Rune Osmundsen. Det er andre gang han og resten av sjongleringsgruppa samles. Tirsdager klokken fem, en timer hver gang. Kurset varer til mai.
- De er kjempeflinke, og jeg ser at de lærer fra gang til gang, sier sjongleringsguru Anders Meland. Å hjelpe til på Nærmiljøsenteret er en del av siviltjenesten hans. Han har også tegnekurs for de som har interesse for det.

Åpnet i februar
Senteret ligger som en del av Eiganes skole, og ble åpnet med brask og bram av Per Inge Torkelsen i slutten av februar. Det var stinn brakke, og mange lokale talenter fikk vist seg frem. Kannik Rock sang og spilte, det samme gjorde Eiganes skolekorps. Rogaland Teater ga smakebiter fra Pippi-forestillingen, og Per Inge Torkelsen fortalte fra sin tid på skolen.

Flotte fasiliteter
Lokalene gir store muligheter. Her finnes et stort rom med scene, flere møterom, kjøkken, gymsal og foajéen hvor sjonglørene holder til. I dag er det stor variasjon på aktivitetene. Tegnekurs, datakurs for tospråklige, japansk sverdsport, drama, dans og kunstutstilling med bilder av Marit Larika Rullestad.
- Aktivitetene må være selvgående. Det skal være et tilbud til alle innbyggerne i bydelen, sier Bente Eide. Hun har en 50 % stilling, og er den som skal legge til rette for brukerne.
- Vi har bord til 70-80 personer, og bestikk til rundt 50. Har hatt forespørsler på blant annet konfirmasjoner, og nå i dag har vi en fødselsdag i gymsalen. Ellers er det klart at foreninger og lag kan få låne møterom og lignende, smiler Eide, som gjerne ser at ungdommene tar huset i bruk.
- Det hadde vært kjekt med litt alternative ting. Vi har hatt breakdance, og skal starte dette igjen. Diskodans kommer også. Ellers tar vi gjerne imot andre forslag også. Det er også noen som har snakket om å få til en lørdag- eller søndagskafé. Folk må gjerne ta kontakt dersom de har noen ideer.

Under skolen
I dag er det rektor ved Eiganes skole, Sveinung Sværen, som er sjef for virksomheten, men hvordan dette skal organiseres i fremtiden er ikke klart. Bygget kostet 6,6 millioner kroner, og er finansiert av Stavanger kommune og tippemidler.

Redaktør -

Nyheter

Psykt sikker

Psykt sikker

Rapport fra lukket avdeling ...

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon er en billedlyrisk reise ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Psykologens dikt om følelser

Psykologens dikt om følelser

Indremedisin for stor og liten.

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...