Historikk Riska Musikkorps

17.05.2005
Historikk Riska Musikkorps
Riska Musikkorps 2005

Tidligere skolekorpsmusikanter i bygda hadde et sterkt ønske om fortsatt å spille i korps. Unni Dueland var initiativtaker, og sammen med Rolf Larsen fikk de samlet sammen tidligere musikanter til et møte. Ikke mindre enn 42 interesserte møtte i kantinen til Haga Buss.

Korpset ble stiftet 17. juni 1980, og fikk navnet Hommersåk Musikkorps. Korpset ble stiftet med brassbesetning, og ble medlem av Rogaland Musikkforbund fra starten av.
De interesserte som hadde møtt fram, fikk samlet inn en god del gamle instrumenter, og med et starttilskudd fra Sandnes Kommune på kr. 8000,- kunne korpset starte med øvelser samme høst. En del falt av lasset allerede ved oppstarten, men det ble igjen 15-20 aktive musikanter.
I februar 1981 ble navnet endret til Riska Musikkorps.
Etter en iherdig innsats kunne korpset allerede 17. mai 1981 stille i selvsydde “uniformer”, sammen med en fane som også medlemmene hadde laget på dugnad. Fanen var identisk med korpsets nåværende logo.
Interessen for å være medlem i korps har alltid gått i bølgedaler, og det svinger med tiden. Samme har vært med Riska Musikkorps sitt 25 års lange liv. Riska Musikkorps har derimot alltid hatt en trofast grunnstamme, og takket være dette har det vært mulig å holde drift i korpset i bunnen av bølgedalene.
En annen viktig faktor er dirigent. Korpset har veldig stor nytte av Arne Stian, som er en svært god musiker/dirigent, og har en stor porsjon tålmodighet, noe som er en viktig egenskap da medlemmene har forskjellige forutsetninger.
Inneværende sesong har Riska Musikkorps begynt å ri på en ny bølge med flere medlemmer, og dette gir oss flere muligheter til å arrangere og være med på mange typer arrangemanger. Det ser også ut til at Hommersåk skolekorps rir på en ny bølge, og skolekorpset er en viktig samarbeidspartner og ressurs for rekruttering.
Riska Musikkorps er i dag som før en helt uavhengig organisasjon, og er tilsluttet NMF. Korpset består i dag av ca 20 medlemmer som er i alle aldersgrupper. Riska Musikkorps er kjent for å ett veldig godt miljø, og vil med dette tro at korpset vil få mange gode år.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...