Julenatt i Riska kirke

04.12.2015
Julenatt i Riska kirke
Julenatt i Riska kirke 14.Desember 2015

Mandag 14. desember kl. 17.30 fylles Riska kirke med vakre toner fra noen av landets ledende artister. Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen og turnéens nye tilskudd Trine Rein, vil fremføre kjente og kjære julesanger med førjulskonserten Julenatt.

Dette er andre året turnéen besøker Riska kirke. Konserten i 2013 ble en flott opplevelse for artister og musikere, som alle synes det er hyggelig å få lov å komme tilbake hitigjen i år. Artistene håper konserten kan være med på å gi publikum den varme og gode julestemningen. «Førjulstiden er for mange hektisk. Jeg synes det er viktig at vi tar oss tid til å roe ned og nyte det gode med julen sammen med de vi er glad i», sier Christian Ingebrigtsen.

Med Trine Rein på laget

Med seks soloalbum og over en million solgte plater på verdensbasis er det ingen hvem som helst som er med på årets turné sammen med Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen. Trine Rein har i en årrekke hatt sin egen julekonsertturné, men i år gleder hun seg til å reise rundt i landets kirker sammen med Christian, Gaute, Frøydis og Trond. «Det blir en sann fornøyelse å dra på turné med denne gjengen», smiler Trine Rein.

Kjent og kjært

De tre artistene kan fortelle at repertoaret i hovedsak består av våre kjente og kjære julesanger, men også annen musikk som kan knyttes til høytiden får plass - alt fra populærmusikk til klassisk. «Å skape julestemning gjennom musikk i vakre kirkerom er alltid hyggelig, og en veldig fin ramme å møte publikum i», sier Gaute Ormåsen. Konsertens musikere er Trond Lien og Frøydis Grorud, begge kjent fra Beat for beat på NRK. «Det er noe eget over det å spille i kirker. Kirkerommene i seg selv, og den akkustikken de har, gjør det til en spesielt fin opplevelse for oss musikere», forteller Frøydis Grorud.

Samarbeid med Strømmestiftelsen

En del av overskuddet fra konsertene gå til Strømmestiftelsen. Hjelp til selvhjelp er fundamentet i stiftelsens aktivitet. Strømmestiftelsen hjelper idérike mennsker i noen av verdens fattigste land med å komme i gang med prosjekter som kan generere et levebrød. Gjennom mikrofinans og utdanning vil de gjøre fattige rustet til å kunne klatre ut av fattigdom. Stiftelsen motiverer til utvikling og mener langsiktige mål gjennom målrettet arbeid i regionene er bedre enn store barmhjertige gaver. De er blant annet tilstede i Bolivia, Peru, Bangladesh, Myanmar, Burkina Faso, Niger og Uganda.

Redaktør -

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...