Rita Eriksen feirer 25-årsjubileum som artist

24.02.2015
Rita Eriksen feirer 25-årsjubileum som artist
Rita Eriksen

Etter å ha gått til topps i NRKs Stjernekamp høsten 2012, kunne Rita smykke seg med tittelen "Norges Ultimate Entertainer"! Det var en tittel som har fikk fart på konsertvirksomheten. Samtidig som hun feiret 25 års-jubileum som artist!

Etter det pop-pregede debut-albumet «Back from Wonderland» i 1988, valgte Rita å gå mer i retning av country, folk og blues og inngikk et samarbeid med sin bror Frank. Søskenduoen ERIKSEN var Ritas hovedprosjekt fra 1992 til 1998. I de årene ga de ut fire sterke album; «Two Blue» (1992), «The Water is Wide» (1994), «Alt Vende Tebage» (1995) og «Blåmandag» (1998) og etablerte seg som noen av Norges mestselgende artister. ERIKSEN fikk Spellemannprisen for «Two Blue» og ble nominert for «The Water Is Wide» og «Alt Vende Tebage». ERIKSEN ble straks radiofavoritter og spesielt deres versjon av den kjente Alf Prøysen melodien «Sønnavindvalsen» og den irske folketonen «The water is wide» gjorde ERIKSEN til allemannseie i Norge.

Våren 2009 kom samlealbumet "De aller beste" med ERIKSEN. Albumet ble en bestselger og ble liggende hele våren og sommeren på VG-lista og tilbragte tre uker på førsteplassen.

Etter noen års platepause, kom «Hjerteslag» i 2008. Denne ble en stor suksess og NRK P1 listet flere av låtene derfra. Den fikk veldig god mottakelse og solgte til platina. Denne plata ble av mange karakterisert som et «comeback» for Rita, selv om hun i alle årene uten egne plateutgivelser var til dels svært aktiv på konsertfronten.

I november 2009 kom Rita med jule-CD'en «Velkommen Inn», som var årets jule-CD for Frelsesarmeen. Rita har i etterkant har hatt flere julekonserter rundt om i hele landet med et akustisk band av førsteklasses musikere.

Oktober 2014 var det utgivelse av «Øyeblikk». Et vakkert og personlig album der Rita har skrevet de fleste melodier og tekster selv.  En lang prosess fra de første snuttene innsunget på telefonen til ferdig album, men det er en stolt artist som nå gleder seg til å synge disse sangene live for sitt publikum.

Til konserten i Sandnes har hun med seg sitt eminente 5 manns band bestående av bla hennes bror Frank Eriksen på gitar, Christian Svensson på trommer, Øyvind Smidt på fele, Stian Tønnesen på dobro, mandolin og gitar, og  Leif Johansen på bass.

Og nå har vi akkurat fått vite at hun har hyret nok en musiker til denne konserten Kjetil Steensæs. En fantastisk smakfull gitarist som i det siste har turnert mye med Eidsvåg. Dette  blir en enestående sjanse for alle som er glad i livemusikk med et fett band. De blir 7 stk på scenen! 

Redaktør -

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...