Romjulsfestival også i år

27.11.2008
Romjulsfestival også i år
Svartmalt stiller med nye medlemmer, nye låter og ny sjanger under årets romjulsfestival på Tribute.

Romjulen 2008 blir intet unntak - også i år drar Sandnes Rockeklubb igang “Discovery Festival” på Tribute. Det blir dermed tredje året, og de kan skilte med et variert program med noe for enhver smak.

Startskuddet for festivalen går andre juledag, og festivalen sparkes igang med en gjeng lokale kjendiser. Denne fredagen kan du nemlig svette av deg ribbefettet med Ingenting! I til-legg kan du oppleve et av Norges mest renhårete rockeband, Bergensduoen Bart, med “Jumbo” og “Don” (fra “Tuco’s Lounge”) stiller til start med sin enkle og konsise rock.

Svartmalt

Lørdag 27. blir dagen for de som liker det enda litt røffere og hardere. Da gjester det lokale Svartmalt scenen, sammen med Zerozonic. Svartmalt er et lokalt band som har vist seg som et habilt liveband, og med skifte i både besetning og sjanger kan denne konserten bli svært spennende.
Zerozonic, med medlemmer fra bl.a. Blood Red Throne, Scariot og Lowdown, har også rykte på seg for å sparke bra fra seg live, så hvis du har behov for å danse av deg salmer og barnåler, så tar du turen ned på Tribute denne kvelden.


70-tallet

Søndagen er det referanser til 70-tallet som gjelder. Denne dagen kan du få med deg en forholdsvis skjult perle i Rogalands musikkliv - Johnny Hancocks. Disse fire, relativt unge herrene presenterer supertight rock med klare referanser tilbake til 70-tallet, og har høstet lovord fra både presse og konsertgjengere siden 2006.

Johnny Hancocks deler sce-nen denne dagen med Gerilja. Gerilja ser og høres ut som få andre norske band, og kan bl.a. skilte med seier i Zoom’07 og “Ukas Urørt” på NRK P3. Med referanser til riffrock, glam, psykedelia og 70-talls Alice Cooper presenterer de overraskende og spennende rock et godt stykke fra den vanlige A4 rocken.


Americanarock i høy klasse
Festivalens siste dag presenteres americanarock i høy klasse. Lokale The List har to utgivelser bak seg, og har rykte på seg for å levere energiske kon-serter med både upbeat rock og mer lavmælte melankolske viser med amerikanske undertoner. Fra Kristiansund kommer El Cuero på besøk. De leverer drivende rock med en fot i americanaland, og en fot i soloskogen. Fra lavmælt og behagelig til klassisk rock og tunge soloworkouts presenterer El Cuero et knallsterkt og troverdig liveshow.
Med dette programmet ser Sandnesavisen ingen grunn til å bli sittende hjemme og gnage på ribberester i romjula. Det er bare å stappe marsipangrisen i lomma, slenge seg på bussen, og få med seg denne årstidens kulturelle høydepunkt!

 

 

 

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...