Sommerrevy med stor stemning

27.05.2013
Sommerrevy med stor stemning
Sølvi Håland og Øyvind Angeltveit

Sol og sommer, lettbeint underholdning, allsang og stor stemning i eget telt utenfor Kulturhuset i Sandnes. Det lover Tore Lie og de andre som presenterer revyen «Hodet over vannet».

På scenen er det en god blanding av profesjonelle artister og glade amatører fra Lura som tar steget fra lokalrevy til stort sommershow. Flere av amatørene fra Lura har vært med på proffe oppsetninger i andres regi tidligere, men det er første gang de satser på egen hånd.

-Jeg hadde en idé om å lage sommerrevy, og ble utfordret av Siri Ommedal i Sandnes Sentrum til å kjøre på. Jeg har fått god støtte både derfra og fra kommunen og andre støttespillere. Det er marked for en sommerrevy i Sandnes, og det er mange som har etterlyst et tilbud som dette, men jeg gjør det aller mest fordi jeg har lyst, fastslår gründer Tore Lie.

 

Feelgood og tempo

Tore Lie har fått med seg Sølvi Håland og May-Lis Stangeland fra Lurarevyen på scenen, i tillegg til sangerne Ingrid Kjosavik og Petter Aagaard og de etablerte revyartistene Trond Hanssen og Øyvind Angeltveit – kjent fra blant annet Lompelandslaget og en rekke sommerrevyer langs kysten. De to artistene har også skrevet flere av tekstene, og Trond Hanssen er regissør for «Hodet over vannet».

-Jeg har vært regissør for Lurarevyen fem-seks ganger, så jeg kjenner både folk og lokale Sandnes-referanser etter hvert. Jeg har spilt sommerrevy på mindre steder enn Sandnes, så jeg er sikker på at dette blir bra. Forskjellen er kanskje at de små byene langs Oslofjorden har flere turister, mens revyen her er litt mer for et lokalt publikum. De lokale Sandnes-profilene vi tuller med er likevel folk som er kjente nok til at det passer like godt for folk som kommer utenbys fra, sier Hanssen.

-Hvordan vil dere karaktisere innholdet?

-Typisk sommerrevy. Feelgood-humor, høyt tempo, mye musikk, sol og sommer, ramser Tore Lie og Trond Hanssen opp.

-Lettbeint og ikke så mye som utfordrer intellektet, med andre ord?

-Det er selvsagt mye tull og tøys, men også tull og tøys med innhold, mener Hanssen.

 

Kjapp og morsom

Sommerrevyen har premiere 12. juni. Det er planlagt 10 forestillinger ut måneden, men Tore Lie forteller at det er tatt høyde for eventuelle ekstraforestillinger. Han tror folk vil sette pris på god underholdning i sommervarmen på brygga i havna.

-Sommerrevy er en egen sjanger. Det handler om å skape god stemning. Folk sitter rundt bordene og koser seg i stedet for å sitte i stolrekker i en teatersal og se på. Et telt på bryggekanten er rette stedet, og revyen er kjapp og morsom i stilen. Showet inneholder også en god runde med allsang som vil løfte stemningen enda mer opp under telttaket, lover Tore Lie.

Teltet har plass til et publikum på 360 personer. Tore Lie ser fram til å ta steget opp på den profesjonelle revyscenen.

-Sommerrevyen har kommet for å bli, sier han.

Trond Hanssen gleder seg også til å stå på scenen med de lokale skuespillerne.

-Jeg har jobbet sammen med lokale skuespillere på andre sommerrevyer tidligere. Amatører eller proffer – det er ikke så viktig. Det er viktigere å dyrke det vi er flinke til. Jeg har skrevet tekster og vært regissør for de lokale skuespillerne tidligere. Det blir gøy å endelig få spille sammen med dem, sier han.

Redaktør -

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...