Selvskrevne cowboyer

04.02.2013
Selvskrevne cowboyer
De 18 unge skuespillerne i Ganddal teaterverksteds show «Ville Vesten nesten» fikk velfortjent, stående applaus for sin innsats.

18 cowboyer i alderen 8-18 stod på scenen i Ganddal teaterverksted sitt siste show «Ville Vesten Nesten». Manus til den morsomme forestillingen hadde de ordnet selv. Det har også de litt eldre ungdommene som har premiere neste måned.

Innenfor en rammefortelling om skurkene som vil overta westernbyen Ganddal, og den nye sheriffen i byen som jager skurkene ut igjen, hadde de unge skuespillerne tatt seg stor frihet til å presentere ablegøyer litt på siden av fortellingen. Det fungerte godt. Publikum fikk mye å le av – i tillegg til skurker, helter, cowboykurs og revolverdueller.

-Vi gjør det alltid på denne måten. Barna leker og prøver seg fram til nummer og en historie som fungerer, og så bruker vi en profesjonell instruktør som strammer det inn mot slutten. Det er derfor vi kaller oss teaterverksted i stedet for teaterlag. Nå skal vi se videoen av årets forestilling og kose oss litt, men snart begynner vi å leke igjen med tanke på neste års forestilling, sier kunstnerisk leder Ine Hegre.

 

Åtte debutanter

Standup-komiker Fredrik Brimsø hadde regien på årets forestilling. Det var tydelig at humoren ble prioritert i forestillingen, men det var også strålende sangnumre og et veldig bra band.

-Vi har holdt på siden 1999, og har alltid brukt liveband på forestillingene våre. Bassisten i bandet har selv vært skuespiller hos oss tidligere. Nå har han fått med seg kompiser som studerer på musikkonservatoriet i orkesteret. Det løfter virkelig forestillingene, sier Hegre.

Ine Hegre roser miljøet og innsatsen – både blant de unge på scenen og foreldrene.

-Det var åtte debutanter på scenen i år. Jeg tror ikke det var mange som merket det. Det er viktig at alle får litt spillerom til å gjøre det de har lyst til og at vi ikke bare slipper til de aller flinkeste. Alle får bidra. De har respekt for hverandre og skryter hverandre opp, sier hun.

-Foreldrene er også med på å skape den følelsen av at vi er en stor familie. De er med og ordner kulisser og kostymer og andre ting. Dette er ikke nok en aktivitet som ungene må kjøres til. Her blir foreldrene igjen på øvingene selv, sier Ine Hegre.

 

Tre nye premierer

Selv om årets barneforestilling er ferdigspilt, skjer det mye i Ganddal teaterverksted framover. «Ville Vesten nesten» skal framføres på en barneteaterfestival seinere i år, og teppet skal gå opp for ytterligere tre premierer i Ganddal bydelshus før året er omme.

-Den første premieren er 15. mars. Da er det gruppen Skavank som har premiere på showet «Skavank søker gjenværende passasjer». Skavank består av 10 av skuespillerne som har blitt for store til å være med i barne- og ungdomsteateret. De skriver også alt materialet selv, og de har også Fredrik Brimsø som regissør og fullt orkester på scenen. De har frie tøyler, så her blir det nok mye galskap fra scenen, tipper Ine Hegre.

-I april er det vårt barnekor som har premiere. Vi legger alltid litt regi på barnekoret sine opptredener, så det er riktigere å kalle det forestilling enn konsert. Sist spilte de Annie. Og så er det endelig voksenteateret KAOS sin tur i november. Vi har såpass stor aktivitet at de voksne bare får opptre annethvert år, men i år er det tid for å slippe til dem også, sier den kunstneriske lederen i driftige Ganddal teaterverksted.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...