Energisk utstilling

18.05.2011
Energisk utstilling
Fotografen Einar Sira

Fotografen Einar Sira hadde i utgangspunktet ikke noe forhold til det over gjennomsnitts hardtslående lokale bandet Kvelertak. Men under festivalen Rått & Råde måtte han bare erkjenne at metallbandet hadde noe ved seg. Nå stiller han ut fotografier av bandet.

Han forklarer selv hvordan utstillingen kom i stand:

- Det begynte med at jeg fikk et fotopass til Rått & Råde-festivalen i fjor. Jeg var der og fotograferte både store og små artister, og så fikk jeg høre Kvelertak. Jeg må jo si at dette er en sjanger som aldri har tiltalt meg noe særlig. Men så snakket jeg med folk på festivalen, blant annet Stein Bjelland i Great Moments. Han sa at dette ikke er noe tull, og at jeg burde høre litt nærmere på dette, sier Sira som selv mener at han er over gjennomsnitts interessert i både musikk og foto.

 

Enormt interessant

- Det jeg opplever er at jeg finner referanser til både 60-, 70- og 80-tallet i musikken til Kvelertak, og jeg finner ting i musikken som bidrar til å heve denne sjangeren for meg, sier Sira som mener at folk nok kan bli litt avskremt ved første lytting til bandet han nå har fotografert.

- Hvordan kom så denne utstillingen i stand?

- Jeg fikk litt kontakt med karene i bandet, og ble med en tur til Oslo da de skulle spille på Rockefeller i januar. Det er denne konsertene de fleste bildene i utstillingen er fra. Jeg var også så heldig at den ene gitaristen kjøpte seks bilder, og det var store kopier, som han ga til de andre medlemmene i bandet til jul.

 

Formidler energien

- Kan du fortelle litt om bildene?

- Det er sju-åtte store kopier som kommer til å være utstilt på Stills-Cafe-Bar-Scene, altså den gamle jernbanekafeen i Stavanger. De er en meter ganger åtti store, og det er reindyrkede konsertbilder. Når du er på en konsert med Kvelertak, så opplever du en enorm energi. Du trenger nesten ikke like det en gang. Det er bare en enorm smell i hele konseptet, og du får bakoversveis, om du da har hår igjen etter konserten, sier Sira og ler.

- Det er den energien jeg prøver å formidle. Det er nesten vanskelig å ikke lykkes. Jeg hadde god plass på rockefeller, og stod blant annet bak scenen. På den måten har jeg fått med meg publikum.

- Hva synes bandet selv om bildene?

- Jeg har fått veldig bra tilbakemeldinger, og et par av bandmedlemmene har til og med sagt at de vil komme på åpningen, sier Sira fornøyd. Han legger avslutningsvis til at bildene også har fått en enormt mye oppmerksomhet på internett.

 

Redaktør -

Nyheter

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Eit nikk at «Ja, akkurat slik er det …»

Blaff

Blaff

Tiden er en underlig variabel. Eller?

Ord til deg

Ord til deg

Du kan ikke gjøre noe som helst med ...

Dykkekunstner

Dykkekunstner

Tar oss inn i tilstedeværelsen ...

Flyktningkvoten 1999

Flyktningkvoten 1999

La denne boken være en påminner ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...