En annerledes juleplate

18.08.2010
En annerledes juleplate
hun i studio for å spille inn sin debut

Randi Egeland fra Sandnes er utdannet klassisk sanger. Nå er hun i studio for å spille inn sin debut, en juleplate. Prosjektet har vært en utfordring på flere fronter.

Med seg i studio har hun de meritterte musikerne og produsentene Inge Engelsvold og Gulleiv Wee, som har jobbet med artister som Morten Abel, Anne Grete Prøys og Sigvart Dagsland. Innspillingen foregår i Dreamlab Studio ved Tou Scene. Idèen kom fra Wee, som lenge hadde ønsket å lage en annerledes juleplate.

 

Stressfri

Julen har blitt en kommersiell høytid, hvor materialisme og stress regjerer. Dette vil, i følge Randi Egeland, ikke gjenspeiles på platen.  

- Vi har vært opptatt av å skape en plate med julestemning, men hvor det ekte og det nære står sentralt. Man glemmer fort hverandre og det som viktig rundt julen. For meg er ikke julen kommersiell. Fokuset har vært litt barnet i oss, den gode julefølelsen. Folk vil jo gjerne ha det kjente rundt høytidene, og det vil de få, men også noe nytt og friskt, sier Egeland.

Det er ikke lett å være nytenkende og annerledes rundt et så tradisjonelt tema som julen.

- Vi har vært redde for klisjeene. Det har vært et utfordrende prosjekt, hvor vi måtte våge å tenke nytt. Men jeg liker utfordringer, sier hun.

 

Ingen klassisk plate

Randi Egeland er utdannet sykepleier, men har alltid vært svært opptatt av musikk. Da ektemannen dro til Australia for å utdanne seg, ble hun med og tok en fire og et halvt år lang musikkutdannelse innen klassisk sang. Men dette blir ingen klassisk juleplate.

- Jeg har beveget meg bort fra det klassiske, og den skolerte stemmen i denne prosessen. Det trygge. Det har også vært en utfordring, å finne min egen stemme. Dette prosjektet har bydd på mange utfordringer, sier hun og ler.

Hun berømmer Engelsvold og Wee.

- Det er betryggende å ha så flinke folk rundt seg. Jeg stoler fullt og helt på dem, og tør derfor å tråkke utenfor sporet. Det er herlig å gjøre noe kreativt, sier Egeland.

 

Konsert – og kanskje turné

Platen er ikke ferdig, men skal være klar for utgivelse i slutten av november. Hva som skjer etter plateslipp, er ikke helt fastslått. Egeland har nettopp blitt mor, noe som gjør det vanskelig å legge for mange planer.

- Det blir en konsert i Sandnes i forbindelse med utgivelsen, samt en i Stavanger og en på Jæren. Kanskje blir det turnè til neste år, avslutter Egeland

Redaktør -

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...