Spennende høst på kulturhuset

16.06.2010
Spennende høst på kulturhuset
Det er ikke småtteri når Sandnes Kulturhus setter opp forestillingen Sandnes City til høsten.

Markedssjef i Sandnes kulturhus, Gry Østrått Sædberg, har mye spennende å by på til høsten. Hovedsatsningen er musikalen Sandnes City der kjente profiler som Frode ”Froddi” Rønlie, Mia Gundersen, Sally Nilsson og Even Stormoen blir å finne på scenen.

På nettsidene til kulturhuset skisseres rammene for historien: ”Mor, far og tre barn flytter til Sandnes, og havner dermed i samme situasjon som tusenvis av andre familier som i dag har landets åttende største by som adresse. Forfatter Vigdis Hjort har tatt tak i de mange utfordringene familien står overfor i møtet med nye jobber, ny skolehverdag, nye venner, forelskelser og mye annet som hører til familielivet. Vi følger familiens mange opp- og nedturer i møtet med en ung by der endringer er regelen.”

 

”Å for ei dama”

- Det er jo litt spesielt at stillingen som byplansjef i Sandnes ble lyst ut akkurat når vi jobbet med manuset til dette stykket, sier Østrått Sædberg, og legger til at det er nettopp denne stillinger faren i stykket har. Og vyene faren har til utviklingen av den voksende byen er nettopp en av de tingene som skaper komplikasjoner i familielivet. De er nemlig ikke helt i tråd med tankene til barna. Som så mange andre familier er de innflyttere, og havner midt i en by i en rivende utvikling.

Markedssjefen forteller litt mer om karakterene:

- Mia Gundersen som spiller moren i stykket skal jobbe på biblioteket. Der kommer Froddien inn, og de to begynner å mimre om gamle dager. Froddien spiller i disse dager inn sangen ”Å for ei dama”, som er en hyllestsang til Mia Gundersen sin karakter. Det blir skikkelig mye tøff musikk i musikalen, lover Østrått Sædberg som har fått høre på litt av materialet.

 

Stor oppsetning

- Hva var bakgrunnen for at denne musikalen ble unnfanget?

- Det var kulturhussjef Anders Netland som hadde velig lyst å sette opp en musikal. Vi satte jo opp Oliver for et par år siden, og det var en suksess. Det er jo ekstra spennende å sette opp en egen produsert musikal, og det passet jo veldig fint med at Sandnes feirer jubileum i år. Vi tok kontakt med Rogalad Teater for å høre om de ville være med, og de sa ja med en gang. Vi har jo ikke de samme fasilitetene som dem. 

- Hvor langt har dere kommet i prosessen?
- Leseprøvene begynte den 31. mai, og foregår nå på Rogaland Teater. I august begynner prøvene på kulturhuset. Nå holder vi på med scenografien. Det er ganske store ting som skal spesialbygges. Rogaland Teater har jo egen folk til dette.

- Så det er en stor oppsetning?

- Ja, det er svært, sier markedssjefen engasjert.

 

Stjerne fra Irak

Østrått Sædberg trekker spesielt fram en person i castingen:

- Vi skulle ha med en innvandrer i en sentral rolle i musikalen. Helt tilfeldig kom vi over Sarbast Kasim. Han jobber på asylmottaket på Dale, og det viste seg at han hadde skuespillerutdanning fra hjemlandet Irak. Han synes det var helt fantastisk å få denne henvendelsen, og det er en kjempemulighet for ham. Det er veldig spennende med slike sammentreff, sier Østrått Sædberg.

Sandnes City har premiere den 11. september, og det blir satt opp hele 21 forestillinger. Det er Vigdis Hjorth som har skrevet manuset, og Morten Abel står bak musikken. Regien er det Hilde Andersen som står for. Hun stod også bak regien på Evita på Rogaland Teater. Musikalsk leder er Arne Hovda.

- Det er et sterkt lag.

- Ja, det er et veldig stert lag. Det er også viktig å få med at det er mange unge med i stykket, både fra Barne- og ungdomsteateret, og fra Lundehaugen/Vågen videregående skole, avslutter markedssjefen.

Redaktør -

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...