LIVE-EP FRA SINCLAIR & THE ROVERS

16.10.2008
LIVE-EP FRA SINCLAIR & THE ROVERS
SINCLAIR & THE ROVERS

Sinclair & the Rovers er snart klar med utgivelse nummer to, etter ti år som band. Det høres kanskje ikke ut som så veldig mye, med tanke på andre band, men de sitter ikke akkurat på latsiden selv om de ikke spyr ut en plate hvert år.

Bandet sier selv at de er et live-band (nytes gjerne i forbindelse med alkohol), og sliter med å finne tid til innspilling. De har tilgang til Aaron Records sitt studio, men tendenserer til å bli sittende utenfor studio i en eneste lang kaffe- og røykepause.

 

Historien går noe i disse baner: Kyrre “Sinclair” Saupstad trengte et band til å synge noen irske drikkeviser på en fest for ti år siden. Nå har festen vart i ti år, og for å sitere bandet selv - “det tok litt av”.

 

De har hatt flere spillejobber enn de fleste. Den Norske Torskeklubben i Chicago, hvor de fikk servert utmerket flybåren islandsk torsk kan kanskje nevnes spesielt, i tillegg til jobben ombord på reketråleren “Rokkflu”. Men Englandsbåten takket de nei til...

 

Musikken beskriver bandet selv som “mye forskjellig”, men så lenge det låter “sinclairsk” og muligens har en dråpe irsk i seg, så “er det vår greie” sier Sigve, som er vokalist i bandet sammen med Mariann. De har spilt det meste av irske standardviser, men har kanskje blitt mer rocka i årenes løp.

 

I tillegg til to vokalister har bandet gitarer og munnspill som trakteres av Kenneth. Jonny tar seg av tangentene på piano og trekkspill. Trompet, banjo og mandolin tar Ole seg av. Gunnar spiller fløyter og feler, Arne trommer, cymbaler og irsk bodhran, mens Knut Helge står for de mørkeste tonene på bassgitar og tuba. Alt dette pakkes inn i bilen(e) når roverne er på tur.

 

Og tur blir det endel av. I vinter blir det bl.a. spilling på Rauland Høgfjellshotell, men for de som ikke ser logikken i å oppsøke snøen frivillig så kan vi rapportere om at julen skal svinges inn med sinclairske toner på puben “Only One” på Klepp siste helgen før jul.  

 

Releaseparty blir det selvsagt også. Problemet er bare å få tid mellom all reisingen. Bandet har satt opp senest 7. februar på Irsk Aften i Sekkelageret på Bryne, så får vi bare følge med hva som skjer på den fronten.

 

Sinclair & the Rovers har som sagt én utgivelse bak seg. Dette er en studio-EP ved navn “Rocky Road” og det rapporteres om bra salg på Unkarsfestivalen. Denne platen er å få tak i på Ivar Skei i Sandnes, og der vil man mest sannsynlig finne den kommende plata også. De har også med seg sin internasjonale salgssjef når de er på veien, så hvis du ikke bor i nærheten av Ivar Skei så er dette dama du skal finne på konsertene.

 

Ellers er det bare å følge med på bandets webside, rovers.no for oppdateringer på konsertfronten, dato for plateslipp osv.

Redaktør -

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...