Cassock til topps i Tyskland

16.10.2008
Cassock til topps i Tyskland
bandet Cassock

Tidligere i år skrev vi om det lokale bandet Cassock i forbindelse med deres første utgivelse “Liberty of Speech”.

Det ryktes at det har skjedd endel i etterkant av plateslippet, så vi tok oss en prat med bassistØyvind Lende for å få en oppdatering.

 

Lende kan rapportere om at det har skjedd en hel del uforutsette hendelser etter plateslippet i mai.

Plateslippet ble markert med konsert på Tribute i Sandnes, og med 110 betalende, i tillegg til gjester osv. var dette for en kongekveld å regne, som bandet selv sier.

 

Når det gjelder anmeldelser av “Liberty of Speech” er det verre. Det viser seg vanskelig for relativt ukjente band å få noen ord i de store avisene, men bandet tar ikke det så tungt. De har fått mye skryt av de som har kjøpt og hørt platen, og det er jo det som er viktig. At de store salgstallene uteblir er heller ingen overraskelse, i og med at de står for alt salg og promotering selv.

“Litt av tanken var å lage en best mulig demo for de begrensede midlene vi hadde, og bruke denne til promotering” sier Lende. Endel av opplaget på tusen plater er derfor sendt ut til diverse aktører i bransjen, sammen med annet promo-materiell.

 

Tyskland

Men det har skjedd mer i Cassock-leiren...

En tidlig vårdag pakket de en plate og sendte den avgårde til en “Battle of the Bands” konkurranse i forbindelse med festivalen “Magic Circle” i Tyskland.

Magic Circle er en stor festival, med ca. 35.000 besøkende, som arrangeres av det legendariske bandet Manowar’s plateselskap med samme navn.

Totalt 250 band sendte inn musikk til denne konkurransen, og Cassock hadde nesten glemt at de meldte seg på da de plutselig fikk en e-post om at de var plukket ut sammen med 15 andre band, og ble bedt om komme ned og spille semi-finale på festivalen.

Cassock tenkte at de sikkert kom til å spille i et lite øltelt eller noe lignende, men var ikke villige til å la en sjanse som denne gå fra dem, så de pakket bussen, og tok turen nedover en fin julidag.

Da de ankom festivalen viste det seg at det de trodde skulle være et øltelt ikke var noe telt i det hele tatt, men en stor hall på størrelse med en stor idrettshall, med lyd og lysanlegg en festival verdig.

Semifinalene gikk over to dager, og Cassock gjorde det de kan best - lage et heftig rockeshow - noe som førte til at de ganske elegant snek seg videre til finalen neste dag.

Der gjorde de enda en bra figur, og etter en jevn avstemning stakk de av med seieren over 250 andre band fra hele verden!

 

Premien var å få spille på hovedscenen dagen etter, være med på en live DVD fra festivalen, samt en singelkontrakt med Magic Circle Music - selveste Manowar sitt plateselskap!

 

Cassock ble vartet opp av arrangørene, med egen garderobe og egen hjelper som sørget for at de fikk alt de trengte for å gjøre en god jobb.

Manowar ville selvsagt også hilse på vinnerne av konkurransen, og i full scenemundur ankom de backstagen omringet av sikkerhetsvakter. De håndhilste, og ønsket Cassock velkommen til labelen sin - et stort rockeøyeblikk for en gjeng slitne rockere fra Sandnes.

 

Turen var naturlig nok årets høydepunkt for Cassock, og de mottar ennå e-post fra tyske fans, gjerne med bilder der de står sammen med dem.

 

Detaljene rundt singelutgivelsen er ikke helt klar ennå, men dvd-utgivelsen nærmer seg med stormskritt, og man kan allerede forhåndsbestille den på Amazon.com

 

Radiospilling

Men Cassock setter seg ikke ned og venter på at ting skal gå av seg selv. De fortsetter som før, og tilbringer like mye, om ikke mer, tid på øvingslokalet og jobber med nye låter.

Ryktet som et bra og underholdende live-band må opprettholdes, og de har ikke tålmodighet til å vente og se hva framtiden bringer.

Systematisk promotion har resultert i radiospilling i Tyskland, Frankrike og USA. I Norge er det verre å komme på spillelister, selv med redaksjonelle anbefalinger fra NRK Urørt.

 

For de som vil følge med hva som skjer videre med Cassock er det cassock.no som gjelder.

Redaktør -

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...