Ingunn Aase med utstilling på brygga

27.05.2008
Ingunn Aase med utstilling på brygga
Ingunn Aase

Søndag 1. juni åpnet sommerens kunstutstilling på Sandnes Brygge dørene for publikum. Bildene som stilles ut er laget av amatørkunstner Ingunn Aase og dette er hennes første utstilling av egne verk. Utstillingen skal vare ut hele juni.

- Det blir utrolig spennende å høre hva folk synes, sier den unge kunstneren. Ingunn Aase er 25 år og dette blir hennes første utstilling hvor hun stiller ut egne verk. Hun ser frem til å få vist frem bildene som hun har lagt mye arbeid ned i for å lage. Aase er bosatt på Hana og det er hjemme i sitt private atelier hun har jobbet frem bildene. Selv er hun nøye med å fremheve at hun kun er amatørkunstner, da hun ikke har tatt rene kunststudier.

 

Bildene hun stiller ut på Sandnes Brygge er i hovedsak abstrakte, men det vil også være noen innslag av både figurative og naturbilder. Den unge kunstneren henter mye av inspirasjonen fra musikk. I tillegg er hun opptatt av de tre betegnelsene tid, valg og emosjon. – Det er egentlig det alt handler om her i livet, sier Aase. – Livet handler om tid, om å ta valg og hvilke følelser man har til forskjellige ting. Blant annet har vi mennesker sterke følelser ovenfor hva som er rett og galt.

 

Den unge kunstnerspiren er også opptatt av at publikum skal få formidle sine følelser tilbake til henne. Hun har stilt ut bilder som har et uttrykk som kommer fra henne personlig. Andre mennesker vil møte bildene på en annen måte og føle noe annet. Derfor legger Aase ut en bok hvor hun oppfordrer besøkende til å fortelle hvordan de opplevde bildene.

- Vi er alle forskjellige og jeg ønsker å få tilbakemeldinger på hvilke følelser og assosiasjoner folk som ser bildene mine får, forklarer Aase. Hun forklarer at det ikke finnes en rett eller gal måte å forstå kunsten på, men at oppfattelsen er personlig.

 

Interessen for maling og å få brukt sine kreative evner har vært til stede hos henne helt siden hun var liten. Men det var når hun ble tatt opp som elev ved Forus Videregående Skole på studieretningen tegning, form og farge at hun virkelig fikk utviklet seg. – Jeg lærte mye på videregående som jeg har hatt stor bruk for og har bygget videre på, forklarer hun. Siden har det blitt en Bacholor grad ved Universitet i Stavanger hvor hun frem til i fjor studerte Kunst og kulturforvaltning. Her studerte de kunst fra antikk tid frem til postmodernismen, og viktige emner var for eksempel kulturminne vern og forvaltning.

 

Ingunn Aase blir usikker når hun blir spurt om hva hun har planlagt for fremtiden. Hun har søkt seg inn på studier fra høsten av, men nåløyet som man må igjennom for å komme inn er så lite at Aase ikke tør å si noe sikkert. Det er flere studier som lokker og som det er sendt søknad på, men det hun håper på å bli tatt opp ved Arkitektur og design på Høgskolen i Oslo. - Alternativet til studier er å lete etter en relevant jobb, men jeg må se hvilke muligheter jeg får til høsten. Nå er hele mitt fokus på denne utstilling, avslutter Aase.

 

 

 

 

Redaktør -

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...