Lokalt filmselskap med ny spillefilm

06.02.2008
Lokalt filmselskap med ny spillefilm
Filmteamet bak “Opp i røyk”.

Filmproduksjonsselskapet Wildbeast har siden 1999 profilert seg på kortfilmer. Men nå kommer selskapets første spillefilm, som tiltrakk seg en del ufrivillig dramatikk da væpnet politi stormet filmsettet.

For snart ni år siden så et lokalt filmselskap dagens lys på Hommersåk. De kalte seg Wildbeast, og har siden starten produsert ni kortfilmer. I begynnelsen av mars kommer de med spillefilmen ”Opp i røyk”.

I første omgang vil det være mulig å kjøpe filmen i de lokale butikkene på Hommersåk.

Produksjonsselskapet WILDBEAST ble startet i 1999, og kortfilmene de tidligere har produsert har hatt en varighet på mellom 5 til 40 minutter. ”Opp i røyk” er den lengste filmen de har produsert med en varighet på ca 1 time og 20 minutter.

Iskald HEVN, Dragesteinen og Norwegian WOODS er noen av filmene som er blitt produsert av Wildbeast. Det er en kompisgjeng fra Hommersåk som står bak selskapet. Flere av personene som er med i dag, har vært med og laget kortfilmer siden 1992.

I 2004 ble det plutselig mer seriøst. Da gikk de til innkjøp av profesjonelt kamerautstyr, og det ble lagt mer og mer tid ned på å gi filmene et profesjonelt uttrykk og innhold.

 

Væpnet politi

Filmen ”Opp i røyk” er deres siste produksjon, som kommer ut på dvd i begynnelsen av mars. Ronny Rønneberg har skrevet manus til filmen med hjelp av Håvard Tunheim og Kent A. Jonassen. Totalt har 35 personer medvirket i filmen, som hadde innspillingsstart så tidlig som i 2003. Noe av grunnen til at prosjektet har pågått over såpass mange år er at alle som medvirker i filmen gjør det på frivillig basis, og derfor har det bare blitt filming i helger og feriedager. Medvirkende i filmen er blant annet hovedrolleinnehaver Kjetil Svendal, Jimmy B. Nilsen og Thomas Berge.

- Å produsere denne filmen har ikke vært uten problemer, vi har slitt med ”værgudene” og tekniske problemer med kamerautstyr. I 2005, da vi skulle filme en scene utenfor Stavanger kretsfengsel, ble hele filmteamet arrestert etter en væpnet politiaksjon, forteller Håvard Tunheim.

 

Opp i røyk

Filmen handler om et gammelt vennskap som blir satt på prøve. To kamerater som har levd i den kriminelle verdenen sidene tenårene, kommer sammen igjen etter et kortere fengselsopphold. Kjetil, som nettopp har kommet ut av fengsel, vil starte et nytt og bedre liv, mens Jimmy har andre planer.

12. januar i år hadde Wildbeast-gjengen førpremiere på filmen for venner og kjente på Hommersåk.

- Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger etter visningen. Vi er jo amatører i dette gamet, og vi jobber ut ifra et tilnærmet nullbudsjett. De gangene det har blitt brukt litt penger, er det snakk om hundrelapper. Vi har også planer om å sende filmen til NRK, i håp om å få den vist på en av de tre NRK-kanalene, sier manusforfatter Ronny Rønneberg.

Totalt vil førsteopplaget på filmen være på mellom 500-1000 dvd-er.

Wildbeast har allerede startet med arbeidet med nytt manus til neste film.

For mer info om WILDBEAST kan du besøke deres hjemmeside: http://www.wildbeast.no/ 

Redaktør -

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...