LANSERING AV UNDER SNØEN SPIRER SOLEN

09.11.2014
LANSERING AV UNDER SNØEN SPIRER SOLEN
Måfrid J. Frahm Jensen

Under snøen spirer solen er en sår, vakker og sterk diktsamling med ord om livets skjørhet. Versene smyger seg inn under huden, og drar leseren inn i et univers med beskrivelser av kreft på godt og vondt. Forfatteren spiller på et følelsesmessig stort register.

Målfrid J. Frahm Jensen er aktuell med sin femte diktsamling, Under snøen spirer solen. Hun debuterte med diktsamlingen Spor i menneskeland i 2001. Videre har hun gitt ut Livets bølger (2003), Gjennom ord (2007),
og Når vi forstår (2009). - Under snøen spirer solen er i sin helhet er viet kreft. Den gir et godt bilde av den følelsesmessige berg- og dalbanen mange opplever når de får kreft, forteller Jannicke Haugan, daglig leder i Kreftomsorg Rogaland. En av tre personer rammes direkte av kreft, i tillegg rammes familie og venner indirekte.
- Av tre som rammes, går det godt med to, forklarer Haugan for å understreke at det finnes håp selv om man overveldes av håpløshet.

SAVNER MOREN
Forfatterens mor ble rammet av kreft i 2000. Hun kjempet en lang kamp med opp- og nedturer. Hun var sterk, livsglad og hadde et enormt pågangsmot. Hun døde dessverre i juni 2012. - Jeg har savnet henne hver dag siden, forteller Målfrid J. Frahm Jensen, som selv har kjent på frykten da legen fant en kul i lungen hennes. Heldigvis holder den seg i ro. - Diktsamlingen ble til fordi mor, venner og bekjente har berørt meg med sin sykdom. Jeg håper diktsamlingen blir godt mottatt, og at diktene kan gi noe til andre som rammes av kreft, til deres pårørende, venner og etterlatte. Jeg håper den speiler tro og håp i tillegg til de vonde følelsene som tap og fortvilelse. Kanskje er diktet Under snøen representativt for diktsamlingen: 

under snøen 

spirer solen 

vekker varsomt frøene 

fra i fjor

kjøttmeisen synger 

i speilet fra en vinter

Målfrid J. Frahm Jensen har med denne bokutgivelsen valgt å gi støtte til Kreftomsorg Rogaland, en liten organisasjon som har etablert seg i Rogaland, og som hjelper personer som får kreft, deres pårørende og etterlatte.
Rogaland er det fylket i landet hvor flest mennesker rammes av kreft. Kreftomsorg Rogaland er en frivillig organisasjon og kompetansesenter, der driften i hovedsak sikres gjennom innsamlede midler, gaver og medlemskap. Hver dag gjør de en forskjell for noen av dem som trenger det mest.

Redaktør -

Nyheter

Vin møter poesi

Vin møter poesi

Vin løfter poesien. Poesi hever vin...

Psykiatripoesi

Psykiatripoesi

En samling av sterke tekster om et plaget ...

Alt er bare snø

Alt er bare snø

Sterke dikt - som skildres med få ord ...

Jeg leker med tanken og veier mine ord

Jeg leker med tanken og veier mine ord

Kan det sies på rim? - Selvsagt og nok ...

Du er viktig

Du er viktig

Dikt om gleden over Gud, kjærligheten ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...