Litteraturdagene på Sandnes bibliotek: Fra Basso til Sortland

31.10.2014
Litteraturdagene på Sandnes bibliotek: Fra Basso til Sortland
-
Aina Basso

November = litteraturdager! Sandnes bibliotek gir deg møter med spennende forfattere, viser deg hvordan en tegneserie blir til, varter opp med visekonsert med kjærlighetsdikt og enda mye mer.

Øystein Runde

Vi begynner tirsdag 4. november kl. 10 og 11.30 med et møte med en av Norges beste blyanter – Øystein Runde – som vil tegne og prate om alt som har med tegneserier å gjøre. Arrangementet passer for tegneserieinteressert ungdom og voksne – så her er sjansen for å se en mester i arbeid. Varighet ca. 1 time.

Aina Basso

Onsdag 5. november kl. 11 og 12.30 tar forfatteren Aina Basso oss med inn i hekseprosessene sin verden fra sin bok «Inn i elden». Det er et mørkt og uhyggelig kapittel i historien som Basso her vil fortelle om i samtale med litteraturformidler ved Sandnes bibliotek Sebastian Jazdzewski. Forfatteren vil også snakke om sin nye bok «Finne ly». Det blir et spennende møte med en av våre mest interessante, unge forfattere. Varighet ca. 1 time.

Bjørn Sortland

Torsdag 6. november kl. 10, 11, 12.30 og 13.30 kommer en prisvinner til Sandnes bibliotek for å fortelle om sine bøker – Bjørn Sortland er vår gjest denne dagen. Forfatteren har skrevet bøker i ulike sjangere for barn, unge og voksne og bøkene hans er utgitt i en rekke land. Bjørn Sortland har mottatt mange priser, blant annet Kritikerprisen (2008) og Aschehougprisen (2011) for sitt samlede forfatterskap. Dette passer midt i blinken for barn og ungdom. Varighet ca. 45 min.

Siri Pettersen

Fredag 7. november kl. 11 og 12.30 blir en topp dag for alle fantasyfans. Da kan de nemlig få møte Siri Pettersen, forfatteren av den kritikerroste serien Ravneringene. Siri Pettersen vil fortelle og lese fra sine bøker om Hirka – et odinsbarn, foraktet og fryktet. Bli med inn i det norrøne univers til Siri Pettersen. Passer for ungdom og voksne. Varighet ca. 1 time.

Bjørn Kallevig og Halvard Josefsen

Lørdag 8. november kl. 12 avsluttes Litteraturdagene på Sandnes bibliotek med en visekonsert med kjærlighetsdikt av norske lyrikere. Det er Bjørn Kallevig og Halvard Josefsen som spiller, synger og forteller små historier og anekdoter fra dikternes liv. Dette blir en fin musikalsk opplevelse for hele familien. Varighet ca. 1 time.

 

Hjertelig velkommen til Sandnes bibliotek og fine opplevelser under Litteraturdagene i Sandnes

 

Siri Helstrup

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...