Brass Band med Pink Floyd på menyen

17.02.2014
Brass Band med Pink Floyd på menyen
Brass Band

De har spilt korps i 34 år, men bare noen måneder som brass band. Nå blir det Pink Floyd-konsert med Kjell Inge Torgersen som trekkplaster.

Riska musikkorps gjorde suksess med Queen-oppsetningen sin for to år siden. Mer enn 400 publikummere fikk oppleve et heltent korps sammen med Kjell Ingen Torgersen og hans band. Nå vil de gjenta suksessen, men denne gangen er det Pink Floyd som står på menyen. Legendariske Pink Floyd ble dannet i 1964 og er nok mest kjent for den ikoniske låta The Wall. Bandet har solgt 200 millioner album og har for lengst skrevet seg inn i rockehistorien.

Fra korps til brass band
1. januar 2014 var en milepæl for Riska musikkorps. Etter 34 år skiftet korpset profil til brass band, både for å bli litt kulere i stilen, og fordi de ikke har mange nok medlemmer til å kalle seg et musikkorps.
– Jeg tror vi kan tiltrekke oss flere musikanter på denne måten, sier Harald Torgersen, som er nestleder i brass bandet og også bror til Pink Floyd-konsertens frontfigur: Kjell Inge.
– Etter Queen-konserten ble vi enige om at dette måtte vi gjenta. Planleggingen begynte umiddelbart, smiler Harald Torgersen, mens han svinger seg mellom messinginstrumenter og trommer under øving i Grendahuset.

14 år på Billboard-lista
Torgersen legger ikke skjul på at både han og broren er blodfans av Pink Floyd. Konserten vil by på mange høydepunkter fra rockebandets historie, som begynte med suksessalbumet The piper at the gates of dawn i 1967, via det bestselgende The dark side of the moon fra 1973, som lå utrolige 14 år (!) på Billboard Top 200 til The Wall i 1979. Bandet ble offisielt oppløst seks år senere, men samlet delvis ny besetning og fikk nytt liv i 1987. Siste studioalbum var The division bell i 1994 og bandet holdt sin siste konsert i 2005.
– Konserten vår blir knallbra. Vi kan spille og Kjell Inge kan synge, smiler Harald Torgersen, som mener denne kombinasjonen garanterer suksess.

Mye arbeid
Evenementet finner sted i Sandnes kulturhus 29. mars, med to forestillinger henholdsvis kl 19 og 21.
Før den tid er det knallharde øvinger, men også lått og løye.
– Alle i bandet synes dette er veldig kjekt, selv om det blir mye repetisjon. Snart får vi besøk av Kjell Inge og kapellmester Arild Schøld. Også blir det to øvinger med de øvrige musikerne før selve konserten. Mye arbeid, men så får vi nesten frysninger på ryggen selv når vi står der i kulturhuset, smiler Harald Torgersen.
Kjell Inge Torgersens band er satt sammen av musikerne Dag Sindre Vagle (gitarer), Inge Engelsvoll (tangenter), Karl-Dag Kjosavik (bass) og Kurt Lisö (trommer).

Tom Gaudland

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...