Nye CD: Poetenes dag har kommet

24.11.2010
Nye CD: Poetenes dag har kommet
Hommersåkbandet Poetsday er omsider klar med sin debut CD. På fredag blir det releasekonsert på sportsbaren Goal i Sandnes.

Etter måneder med iherdig arbeid, samt en brutal utvelgelsesprosess, er Sandnesbandet Poetsday endelig ferdig med sin debut CD. Platen har fått tittelen ”Happy ever after?”, og vedlagt i Riskaposten ligger en liten smakebit. Fredag den 10. desember blir det ”slippkonsert” på sportsbaren Goal.

Ifølge Anders Eltervåg er singelen som følger med denne utgaven av Riskaposten vel så mye et utslag av at bandet ønsker å gi noe tilbake til bygden som det er rein markedsføring.

Eltervåg er ulastelig kledd i dress og med et Statoilkort dinglende rundt halsen når han møter opp i redaksjonen til Riskaposten. Han og makkerne Jostein Markhus og Bjørn Erik Sørensen er nemlig ikke heltids musikere riktig ennå, og må derfor slite til livets opphold i det ordinære arbeidsmarkedet. Men hvem vet hva som skjer etter at de har sluppet debuten ”Happy ever after?”?

- Nå er det bare dager igjen til vi får cd`en og det ferdige produktet er på plass. Nå driver vi og jobber med andre promo-produkter som for eksempel plakater, og vi har spikret releasekonserten på sportsbaren Goal, altså i de gamle lokalene til Cats, sier en forventningsfull Eltervåg.

 

Brenner for musikken

- Vi har med mange flinke folk på konserten, blant annet Inge Engelsvoll på tangenter og Espen Nordeger på trommer. Bjørn Erik Sørensen var i utgangspunktet produsenten vår, men han ble så involvert i prosjektet at nå er han et fast medlem som gitarist i bandet. Vi er veldig fornøyd med å ha han med på laget, sier Eltervåg.

For at den nye cd`en skal få bein å gå på, har trioen måttet ta en runde rundt i regionen.

- De siste dagene har vi jobbet litt med avtaler med forskjellige utsalgssteder, og har sikret oss utsalg på Statoilstasjonene på Hommersåk og Hana, på Rimi på Hommersåk, og på Ivar Skei. Vi er også i dialog med Platekompaniet på Kvadrat, og så vil vi jo etter hvert få det på i-tunes på internett.

- Det er en stor jobb altså?

- Ja, det er det. Alle har jo full jobb utenom, så det går mye tid og ressurser på dette. Men det som er så flott er at hele gjengen brenner så pass for prosjektet, og da finner vi både tid og energi til å stå på.

 

Noe for enhver smak

Eltervåg har sammen med parhesten Markhus sunget og spilt i mange år. De to har en del felles musikalske referanser i Bob Dylan, Traveling Wilburys og Johnny Cash.

- Jostein er spesielt inspirert av disse tre, og det er jeg også, men jeg henter nok også inspirasjon fra nyere artister. Men jeg kan ikke trekke fram en spesiell artist og si at det var denne som fikk meg til å begynne med musikk, funderer Eltervåg.

- Det er vel det at jeg er veldig glad i musikk generelt, både å lytte til og å lage egen musikk.

- Fortell litt om innholdet i debut-cd`en.

- Det er ti sanger på platen, og jeg vil påstå at det er noe for en hver smak. Det er både noen ganske nedpå ballader, og noen rockelåter som er litt mer sånn fredagsmusikk. Så det er nok noe de fleste kan kose seg med, og det er ikke noe vi har gjort bevisst. Vi har ikke prøvd å favne så mange som mulig, men det var bare sånn det ble, forsikrer Eltervåg.

 

Funnet en identitet

Han forteller videre om hvordan musikken oppstod:

- Vi begynte i et gammelt vedskjul. Vi spilte kassegitar og sang, og tok opp med en eldgammel pc. Så hadde vi en lang og hard utvelgelsesprosess. Med bare kassegitar og sang var det mye sjel i musikken, men ikke så mye mat. Så når vi kom i studio så hadde vi liksom bare rammene, og begynte da å fylle inn med både strykere og tangenter. Så har sounden kommet til gjennom prosessen, uten at vi bevisst har fulgt en rød tråd. Men du kan høre at det er oss, og det synes jeg er viktig. Det betyr at vi har funnet en identitet, sier Eltervåg fornøyd.

Han sier videre at innholdene i tekstene spinner rundt tema som vennskap, kjærlighet på både godt og vondt, bitterhet og frustrasjon, og det å hjelpe andre. 

Redaktør -

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...