Under artistnavnet Colt debuterer Kjell Breivik med albumet Whitelinefever

09.02.2004
Under artistnavnet Colt debuterer Kjell Breivik med albumet Whitelinefever
Emile Maximillian Ashley.
Kjell Breivik

Debuterer med Whitelinefever
Navnet Colt nevnes sjelden uten at tallet 45 følger hakk i hæl. Pistolen er ved siden av sheriffstjerna og cowboyhatten de fremste symbolene på håndhevelsen av lov og orden i det Ville Vesten. Men Colt'en kan også knyttes til et lokalt band med vår egen lokale kjendis Kjell Breivik i spissen.

Kampen mellom det gode og det onde preger beretningene fra det Ville Vesten. Ikke så ulikt kan historien om Kjell Breivik fortelles. Han har vært der. Han har stått i den støvete storgata, med sola i øynene. Med alt å vinne og ingenting å tape. I det endelige oppgjøret trakk han raskest, og under artistnavnet Colt er han her for å fortelle historien om hva som skjedde.
- Jeg har holdt det gående i musikkbransjen i mange år, forklarer Breivik, som blant annet har vært profesjonell roadie og backlinemann for noen av landets største rock og popartister. Morten Abel, Kaizers Orchestra, Vidar Busk, Thomas Dybdahl og Vestlandsfanden er navn som kan knyttes opp til Kjell Breivik.

Han har levd rock'n'roll-livet til ytterste konsekvens. Smakt på godsakene. Tatt for seg. Sett hele moroa fra innsiden. Og han har balansert på kanten av stupet.
- Jeg har levd et liv like hensynsløst overfor meg selv, som overfor mine nærmeste. Det kunne ha gått forferdelig galt. Heldigvis innså jeg tidsnok at jeg trengte hjelp, sier Breivik stille. Hadde han ikke sett hvilken vei det bar, kan man bare spekulere i hvor han hadde vært i dag.

Men Kjell fikk den hjelpen han trengte. Av Jesus Kristus. En mann som har lang erfaring med å menge seg med folk som gjør "the dirty work". Tollere, prostituerte, roadier. Samtidig med at Kjell Breivik sørget for at Rogalands stoltheter fremstod fra sin aller beste side, hadde han sitt eget band, Colt, som spilte rufsete country. Av den typen som akkompagnerer honkytonklivet, det være seg i Austin, Texas eller Sandnes, Rogaland.
- Vi hadde ambisjonene i orden. Det skulle bli plate og karriere. Bandet eksisterte i seks år, frem til år 2000, forteller Breivik. Men midt i innspillingsperioden våren 2000 var det "game over" for Kjell. Bandet ble lagt på hylla.

To-tre år senere grep produksjonsteamet Dreamlab, bestående av Inge Engelsvold og Gulleiv Wee (tidligere bassist i The September When) fatt i den halvferdige innspilingen. Sammen med Kjell Breivik har duoen sluttført en plate som i sannhet har blitt noe helt annet enn opphavsmannen opprinnelig så for seg.
- Debutalbumet mitt - Whitelinefever - er blitt beretningen om det tøffeste jeg har gjort i hele mitt liv, forklarer den plateaktuelle artisten. Han har trykket albumet i 3000 eksemplarer, og det er i salg i de fleste musikkforretninger her i distriktet, samt i Statoilstasjonen på Hommersåk. Albumet har fått gode kritikker, blant annet terningkast 5 på nettstedet panorama.no.

I sommer venter en mengde spillejobber. Alt for å promotere albumet. Besetningen i denne promoteringsperioden består av Stene Osmundsen (trommer), Gulleiv Wee (bass), Inge Engelsvold (tangent), Arne Skage (gitar) og Ove Morten Grødeland (gitarist).
- Dette er karer som har spilt med de beste rogalandsbandene. Jeg er utrolig glad for å ha dem på laget, sier Breivik, som setter i gang med spillejobbene fra april av. Allerede 3. april kan du oppleve Colt i Sandnes Kulturhus.


Colt - Whitelinefever

”When my soul was held for ransom
He was the one who paid the price.
It ain´t no way to get around it
You just can´t beat Jesus Christ
Ain´t no two ways about it
I have been saved by Jesus Christ”

Webredaktør -

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...