Vi ønsker flere sangere i Vice Versa

26.05.2014
Vi ønsker flere sangere i Vice Versa
Voksenkoret Vice Versa ønsker seg flere medlemmer.

Det er vår - og slik fuglene kvitrer av liv og lyst hver vår gjør sangfuglene i Vice Versa likeså. Nytt liv oppstår helt naturlig på denne årstiden og det er viktig å tenke på at frøene du selv sår kan gi god avling seinere i livet.

Sangerne i Vice Versa ønsker seg flere nye medlemmer fra høsten av, og håper at mange nye sangere blir med etter sommerferien. Vi er 26 kvinner og menn som trives sammen på øvelsene og vi er opptatt av korets framgang og framtid til tross for at mange det siste året har valgt å slutte. Noen har flyttet fra bygda og andre har fått det for travelt som pensjonister - eller de vil være friere og reise mer.  

 

Vice Versa 40 år i 2016

Koret har 40 års jubileum om to år og vi ønsker vi å markere dette skikkelig og vi har plass til enda flere sangere. 17 korister har bostedsadresse her i bygda og resten er bosatt i andre bydeler i kommunen. Noen har vært med i kun et par år, hovedtyngden av medlemmene har vært med i en årrekke og fortsatt har vi to medlemmer som har vært med helt fra starten i 1976.

 

Øvelsers på Riska Ungdomsskole tirsdager

Hver tirsdag mellom klokken 19 og 21 treffes vi på Riska Ungdomsskole i musikkrommet. Hit kommer vi alle i den tilstanden vi er i tirsdager flest; noen trøtte, andre sprudlende opplagt og uthvilte, noen har vondt her og der og kan hende noen har alvorlige bekymringer. Mens sangen pågår og mens trivselsfaktoren er stadig økende, i takt med Saulius Trepekunas’ kyndige direksjon, bølger latter og sang gjennom rommet. I Vice Versa er det ikke så fryktelig streng disiplin, det er vanlig at mange av oss sklir litt ut av og til, uten at vi blir uglesett av den grunn. Når øvelsen er over har de fleste av oss kvittet seg med mye hverdagsstress og andre bekymringer og trøttheten som var der da vi ankom, har blitt til positiv ladet energi.

 

Sangen frigjør gode hormoner

Både lattermuskler og andre muskler får en passe dose stimuli når vi synger sammen. Ganske ubevisst får sangere uttrykt både livsglede og medmenneskelighet og forskning viser at korsang frigjør gode hormoner som virker positivt på både kropp og sinn. Det kjenner alle som synger i kor, det er utrolig hvor god stemning det blir når vi er i gang med velklingende samklang; stigende stemning og gode følelser som gjør mirakuløse ting med de fleste av oss, helt uten at vi tenker så mye over hva som skjer. Et svensk ordtak sier at vakker sang børster støvet av hjertet. Så sant, så sant! Og en gammel tysk forfatter har en gang uttalt at der hvor mange synger, kan du rolig så deg ned. Onde mennesker har ingen sanger. Det er like sant. I Vice Versa er det så mange flotte mennesker, veldig ulike, og en herlig gjeng det alltid er kjekt å være sammen med.     

 

Koret er medlem i Norges Korforbund og gjennom dem får vi mulighet til å søke hjelp og få økonomisk støtte og også være en del av et større fellesskap, dra på stevner og festivaler og slikt. Med jevne mellomrom melder vi oss på ting i regi av korforbundet - men oftere arrangerer vi selv konserter og turer både lokalt og andre steder i Norge og nå og da en tur til utlandet. Vi har hatt flotte turer til Tromsø, Arendal, Bergen, Haugesund og også til Irland og vi har vært i Litauen, to ganger. Hver tirsdag har vi kaffepause med gratis kaffe og trekning i vinlotteri, som er en god inntektskilde. Siste tirsdagen i hver måned nyter vi kaker eller annet godt til kaffen.  

 

Vice Versa ønsker seg flere sangere, gjerne yngre, sånn at vi ikke dør ut om noen år. Er du mann, vil du være ekstra velkommen! I Norges Korforbund opplever flere medlemskor at yngre mennesker vegrer seg for å starte i et kor der flesteparten av sangerne er godt voksne. Hvis du er yngre og ønsker å synge i kor, Ikke la dere skremme av at mange er eldre enn deg. Vi «gamle» er som regel unge til sinns, og vi skal jo bare synge og ha det moro og oppleve sangglede sammen. I fjor la sangkoret Underveis ned virksomheten. Dersom mange av dere som var med der fortsatt lurer på hva stemmen kan brukes til videre, hiv dere med i Vice Versa. Det er bare å ta kontakt, dere er hjertelig velkommen.

 

Et musikalsk fellesskap er virkelig et godt skap å være i! Det finnes neppe sunnere miljø å være i enn et kjekt sangsosialt miljø. I tillegg til mange sosiale fordeler lærer korsangere å puste bedre og utholdenheten blir ofte satt på prøve. Det å fordype seg i tekster er også med på å utvikle hjernen og hukommelsen og når vi opptrer for publikum styrker vi mestringsferdighetene.  

 

Stor takhøyde

I vårt kor er det høyt under taket og plass til alle som  ønsker å være med og som innordner seg våre enkle regler. Når det gjelder musikkutvalget er vi innom de fleste sjangerne og alle vil finne flere passende sanger i vårt varierte repertoar. Ambisjonsnivået er ikke skyhøyt i Vice Versa, vi har ingen opptakskrav, men vi ønsker selvsagt at alle tar medansvar og pugger ekstra på enkelte tekster og skjerper konsentrasjonen når det trengs. Vi ønsker å utvikle oss og vi liker å høre at vi holder et anstendig nivå. Vi pleier å spøke med å si at opptakskravet er at du «liker å synge i dusjen». Med andre ord; du bør være glad i å synge og det er fint om du allerede har funnet ut om du synger aldeles fryktelig eller ei - og selvsagt er det veldig greit om du også av og til dusjer.   

 

Saulius Trepekunas og Dagny Krogedal Høie

Saulius Trepekunas fra Litauen er korets dirigent og han tar oss med ut i mange spennende musikalske farvann. Han er en iderik og oppfinnsom dirigent som har vært med oss i snart ti år. Med oss som akkompagnatør på piano har vi Dagny Krogedal Høie. Hun er også dyktig og vi er svært stolte av disse to allsidige musikerne vi har som veiledere.         

 

Prosjektkor fra høsten 2014

Hvis vi er heldige og får med oss et passe antall nye korister fra og med i høst kan vi tenke oss å sette i gang et prosjektkor. Vi tilbyr alle nye korister gratis medlemskap i en periode på tre måneder. Hvis mange nye blir med fra i høst, vil vi i løpet av disse ukene øve inn helt nytt stoff, muligens sanger fra Elton Johns repertoar - og så arrangerer vi en konsert. Korsang er ellers ikke gratis for medlemmene, vi har dirigent og pianist som skal lønnes. For tiden er kontingenten kr. 1000 per medlem hvert seminar, altså 2000 kroner hvert år. Det er en rimelig investering for et helt års kurs i selvutvikling og sosialt fellesskap hver uke.  

 

Konsert i Riska Kulturkirke

Tirsdag 20. mai skal Vice Versa ha konsert i Riska kulturkirke klokken 19.30. På programmet denne kvelden har vi særskilt vakre sanger, de fleste er nye i vårt repertoar. Du vil blant annet høre vakre irske tradisjonelle sanger, «Blå salme», den nydelige salmen Erik Bye har skrevet, tonesatt av Henning Sommerro. Koret har også øvd inn Norges nyeste nasjonalsang, «Det går et festtog gjennom landet», spesialskrevet jubileumssang for markeringen av grunnlovsjubileet i år. Ellers vil vi «danse mot vår» og synge Bjørn Eidsvågs kjente «gammel drøm». Vamps «Liten fuggel» er også med og Cat Stevens’ «Morning has broken». Kom og hør disse vakre sangene vi har jobbet med i vår. Vi håper mange blir fristet til å bli med oss. 

 

Av Ann Hocking, sanger i Vice Versa  

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Riska kulturkirke,

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...